sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăSocietateFiscul pregătește o nouă acțiune ”1 Mai”

Fiscul pregătește o nouă acțiune ”1 Mai”

Inspectorii Antifraudă se pregătesc pentru o nouă acțiune de amploare în minivacanța de 1 Mai care coincide, anul acesta, cu Sărbătoarea de Paști pentru creștinii ortodocși. Astfel că sute de inspectori vor lua la puricat pensiunile, hotelurile, restaurantele, cluburile, unitățile turistice și de alimentație publică, atât din zonele montane cât și de pe litoral. 
”Îşi vor desfăşura activitatea aşa cum reiese din analiza lor de risc. Nici mai mult nici mai puţin. Rolul lor e să vadă unde e evaziunea. Şi acolo trebuie să fie prezenţi. Sigur că au fost tensiuni că oamenii când se distrează nu au chef să vadă un inspector ANAF. Şi în acelaşi timp rolul controlului fiscal e să disturbe cât mai puţin activitatea companiei pe care o controlează. Ambele trebuie urmărite. Sunt zone consacrate care totdeauna sunt în risc. Dar în același timp se vede o îmbunătăţire a comportamentului contribuabililor. Să dăm un exemplu. A fost Paştele catolic. Păi aţi mai auzit de reclamaţii vis a vis de controalele antifraudă care au deranjat pe cineva? Nu! Controalele s-au efectuat? Da! Însă s-au efectuat în aşa fel încât să ne facem treaba însă să disturbăm cel mai puţin // Ei îşi vor face treaba. Planul lor de activitate e determinat de analiza de risc. Dacă concluziile acestor analize le vor spune să facă control vor face, dacă nu, nu-l vor face, dar ce vreţi dumneavoastră să aflaţi este dacă vor da buzna peste oamenii care se distrează la mare. Ideea e că treaba, cantitatea de controale de la antifraudă nu s-a oprit, dar s-a făcut mai bine, mai discret, dacă vreţi, dar la fel de eficient”, a declarat șeful ANAF, Dragoș Doroș, în cadrul unui interviu pentru revista Capital.
Anul trecut, 600 de inspectori Antifraudă au verificat, în minivacanţa de 1 Mai, peste 450 de pensiuni, hoteluri, restaurante şi cluburi de la mare şi de la munte. Potrivit bilanţului publicat de Fisc, aceştia au dat amenzi de 2 milioane de lei şi au confiscat bunuri în valoare de 200.000 de lei. Din cele 450 de unităţi verificate, cele mai multe au fost în judeţul Constanţa.
 

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu