Firma patronului echipei de fotbal FC Botoșani, afaceri cu Primăria Focșani

0
57

Firma Elsaco Electronic Botoșani a obținut un contract în valoare de 1,636 de milioane de lei, de la Primăria Focșani, pentru modernizarea unui tronson de termoficare aferent punctelor termice 51 și 52. Licitația a fost organizată după o procedură simplificată și doar o firmă a ales să depună oferte. Programul „Termoficare 2006-2020 Căldură și Confort” este finanțat de Ministerul Dezvoltării Regionale, 70% din valoarea investiției fiind suportată de la bugetul de stat, iar 30% de la bugetul local.

“Amplasat 90% suprateran, tronsonul de rețea care alimentează punctele termice 51 și 52 este supradimensionat, fiind inițial (acum 40 de ani) pregătit pentru a deservi mari consumatori industriali. Cei peste 2000 m de rețea primară foarte mare înseamnă, în prezent, pierderi de energie termică, o viteză relativ redusă a agentului termic, cu semnificative consecințe negative în asigurarea parametrilor normali. Semnarea contractului aduce cu sine îmbunătățirea debitului pe această nouă rețea, reducerea pierderilor termice în sistemul de transport, scurtarea circuitului primar cu aproximativ 1800 m, efectul imediat simțindu-se în creșterea eficienței sistemului de transport și distribuție a energiei termice”, potrivit municipalității Focșani.

Firma Elsaco Electronic aparține milionarului Valeriu Iftime, patronul echipei de fotbal FC Botoșani, unul dintre cei mai bogați oameni din România.