Finanțiștii îndeamnă contribuabilii să folosească Spațiul Privat Virtual pentru depunerea documentelor

0
268

În actualul context pandemic, unul dintre dezideratele Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Vrancea îl reprezintă migrarea contribuabililor de la utilizarea canalelor tradiţionale de oferire a serviciilor (faţă–în-faţă şi mediul hârtie) către canalele electronice care presupun costuri reduse. „Declaraţia Unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice” formular 212  se poate depune on-line prin intermediul Spaţiului Privat Virtual (SPV). Spaţiul Privat Virtual este o interfaţă de comunicare digitală care conferă doar avantaje: este gratuit, uşor de utilizat şi poate fi accesat 24h/24h de pe orice dispozitiv mobil conectat la internet. Prin intermediul SPV dispare necesitatea deplasării la sediul organului fiscal sau la oficiul poştal pentru a primi un act administrativ fiscal.

Pentru a putea beneficia de toate aceste avantaje, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vrancea invită contribuabilii să se înroleze în cadrul serviciului Spaţiului Privat Virtual. În condiţiile în care contribuabilii vor întâmpina dificultăţi la înrolare sau la completarea Declaraţiei Unice să nu ezite să apeleze, telefonic la specialiştii instituţiei noastre care le vor oferi, gratuit, asistenţă de specialitate. La nivelul judeţului Vrancea peste 11.500 contribuabili persoane fizice sunt utilizatori ai acestui serviciu iar pe cei care nu îl folosesc, încă, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vrancea le adresează invitaţia să se înroleze în cadrul serviciului „Spaţiu Privat Virtual” pentru a putea beneficia de avantajele comunicării on–line cu administraţia fiscală.

Reaminitim că accesarea serviciului „Spaţiul privat virtual” se face de pe pagina principală a site-ului ANAF, www.anaf.ro, acționând butonul „Autentificare utilizator” sau „Autentificare certificat”. Instrucţiunile pentru Înregistrare/Înrolare persoane fizice în Spaţiul Privat Virtual, sunt publicate pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală www.anaf.ro, accesând următorul link:

https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Informatii_R/SPV/InregistrarePF_15092020.pdf  (Compartiment comunicare, AJFP Vrancea)