Filiala USR-PLUS Focșani solicită primarului Misăilă asigurarea unor condiții standard pentru desfășurarea ședințelor Consiliului Local

0
454

Astăzi, 27 aprilie, ședința Consiliului Local Focșani a trebuit să fie întreruptă de către președintele de ședință, doamna viceprimar Ana Maria Dimitriu, din cauza unei defecțiuni tehnice la sistemul audio-conferință, respectiv la microfonul președintelui, care este și un dispozitiv cu rol de întrerupere a intervențiilor celor din sală. Aparent nesemnificativă după părerea primarului Misăilă, această defecțiune ar fi influențat în mod hotărâtor eficiența și desfășurarea civilizată a dezbaterilor, deoarece nu i-ar fi permis președintelui de ședință să aibă control asupra duratei standard alocată intervenției fiecărui consilier și, foarte important, asupra limbajului, deseori suburban, folosit de către unii consilieri PSD.

Fiind o ședință extrem de importantă, în care erau supuse pe ordinea de zi un număr de 44 de proiecte, cel mai important fiind aprobarea bugetului pe anul 2021, era nevoie de eficiență maximă și de aceea nu s-a permis desfășurarea ședinței, fără asigurarea condițiilor standard. „Nu putem să nu constatăm atitudinea disprețuitoare a primarului Misăilă față de decizia reprezentanților PNL USR PLUS de a întrerupe ședința. Singura concluzie ar fi că dumnealui și aleșii PSD sunt atât de obișnuiți cu ședințe desfășurate în haos, încât respectul față de eficiență și asigurarea unei atmosfere civilizate sunt concepte care depășesc capacitatea lor de înțelegere. Dacă va fi nevoie, ne asumăm și acest rol, de implementare a calității și decenței în comportamentul reprezentanților PSD”, a declarat doamna viceprimar Alexandra Tătaru. (comunicat USR-PLUS)