Femeie din Vidra înşelată cu 7000 lei prin metoda „Accidentul”

0
260

O femeie din Vidra a rămas fără 7000 de lei după ce a primit un telefon în care i s-a spus că fiul său a făcut un accident, iar victima are nevoie de îngrijiri medicale urgente. Persoana care a păcălit-o a pus-o să dea banii unui bărbat, care s-a recomandat „procuror”, informează IPJ Vrancea:

Înșelăciune cercetată de polițiști

La data de 7 iulie a.c., ora 18.50, polițiștii din Vidra au fost sesizați de o femeie de 67 ani, din localitate, despre faptul că în jurul orei 17,00 ar fi fost contactată telefonic de o persoană de sex feminin care a susținut că este nora sa și că împreună cu soțul ar fi fost implicați într-un accident în urma căruia o femeie a fost grav rănită, necesitând o intervenție chirurgicală care costă aproximativ 20.000 lei.
Ulterior, în discuție a intervenit un bărbat care s-a recomandat a fi procuror, acesta solicitând femeii o sumă de bani pentru a acoperi costurile intervenției chirurgicale.
Femeia a fost de acord să achite suma de 7.000 lei, bani pe care îi avea în locuință, urmând ca diferența să o remită în termen de 10 zile.
Cei doi i-au comunicat că vor trimite un „procurorˮ din municipiul Focșani pentru a ridica suma de bani, totodată dictându-i acesteia o declarație pe care să o transcrie și să o înainteze odată cu banii.
La ora 17.45, femeia s-a întâlnit pe strada din fața Oficiului Poștal Vidra cu un tânăr căruia i-a înmânat plicul cu bani și declarația ce i-a fost dictată, după care acesta s-a urcat la volanul unui autoturism, plecând către Focșani.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, iar cercetările continuă în vederea identificării autorilor și luarea măsurilor legale.
(IPJ Vrancea)