duminică, mai 12, 2024
spot_img
AcasăSocietateFemeia din Botoșani care a inventat ciorba rădăuțeană a ajuns pe Netflix

Femeia din Botoșani care a inventat ciorba rădăuțeană a ajuns pe Netflix

Producătorul și regizorul britanic Charlie Ottley a spus că este un privilegiu că se află aproape de cea care a inventat ciorba rădăuțeană, apreciată peste tot în lume. Serialul documentar „Flavours of Romania” poate fi vizionat pe Netflix. Recent, pe pagina de socializare a emisiunii a apărut o secvență din documentar în care este prezentată renumita Ciorbă Rădăuțeană, inventată de Cornelia Dumitrescu, acum în vârstă de 77 de ani, născută în Mihăileni, județul Botoșani.

Ciorba rădăuțeană a ajuns pe locul 12 în topul celor mai bune supe din lume, intitulat “Top 100 cele mai bune supe din lume”. O ciorba rădăuțeană ca la carte se prepară într-un timp mediu de două ore, iar lista de ingrediente este una scurtă și concisă. Ai nevoie, deci, de următoarele ingrediente pentru a putea prepara o ciorba rădăuțeană tradițională și delicioasă:

  • 1 pui întreg, dezosat și curățat
  • 3-5 morcovi
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 2 rădăcini de păstărnac
  • 3 cepe medii
  • 1 țelină medie
  • 1 ardei sau gogoșar
  • sare și piper după gust
  • 3 gălbenușuri
  • 2 linguri de faina pentru dres ciorba
  • 4 caței de usturoi
  • 200-250 grame de smântână
  • ardei iute pentru servit
  • oțet pentru servit, opțional
  • 500 grame smântână pentru servit

Modul de preparare și articolul integral, pe PRESShub.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu