Expoziție de pictură găzduită de Cofetăria Marco din Panciu, de Ziua Culturii Naționale

0
1596
Pentru că arta ne aduce mai aproape de oameni și de suflete, vă invităm vineri, 15 ianuarie 2021, să sărbătorim într-un mod aparte Ziua Națională a Culturii, oferindu-vă o călătorie printre povești pictate și savurând deliciile casei. De la ora 17:00, în noua locație Marco, Str. Cuza Vodă – fosta Casa a Pionierilor din Panciu, vă așteptăm la vernisajul expoziției de pictură ”Într-o lume a conexiunilor” a artiștilor locali Ana-Maria Bălan, Mihaela Viorica Robu (Pădureț) și Gabriel Tudorache.
Expoziţia va rămâne deschisă în perioada 15-31 ianuarie, timp în care veţi putea păşi în lumile create de artiști. Legătura directă dintre natură, om și univers este expusă pe pânze și permite privitorului să călătorească acolo unde imaginația îl conduce. Îl omagiem în această zi pe al nostru poet Mihai Eminescu, ce a avut sursă de inspirație în poemele lui natura, conexiunea, legământul dintre două suflete atât pe pământ cât și-n întreaga armonie celestă.
Pentru că nimic nu stagnează în univers și fiecare întâmplare își are logica, iată cum se-ntâlnesc trei pictori, în orașul copilăriei, după ce viața i-a purtat prin diferite experiențe în locuri depărtate de casă. Și-au tot căutat menirea, când, de fapt, au călătorit la tot pasul cu pasiunea ce-i aseamănă, până în momentul în care au realizat că ei sunt întregi doar atunci când țin pensula în mână și dau viață pânzei. Au curajul să se exprime prin pictură și iată cum, astăzi, împart cu voi harul lor.
„[…] pictura a devenit parte din mine. Cu totul. Cu îndrăzneală îmi pun sufletul pe pânză. […] energia născută din pasiune este creativă, iar aceasta este singura capabilă să dea miez vieţii şi sens existenţei. Vă propun pasiune exprimată prin culoare! A devenit o constantă a existenței noastre cotidiene și o nevoie a sufletului!” (Ana-Maria Bălan)
„…să câștigi din activități pe care le faci cu pasiune este o binecuvântare de la viață. Meseriile pe care le vom face pot fi alese de noi și făcute cu tot sufletul și asta ne va da satisfacția supremă, că în timp ce muncim, nu producem doar pentru alții, ci în special pentru propria dezvoltare.” (Mihaela Viorica Robu – Pădureț)
„…când primești în dar de la Dumnezeu un har, ai datoria față de El de a dezvolta talentul la nivel maxim, precum cazul moștenirii de la tatăl meu. Mirosul vopselei mă introduce în lumea copilăriei, iar procesul de creație aduce cel mai liniștitor sentiment.” (Gabriel Tudorache)
Accesul publicului la eveniment este gratuit. De asemenea, desfășurarea evenimentului va avea loc în condiții de siguranță, implicând purtarea măștii și păstrarea distanțării sociale. (organizatori)