Exagerat. Primăria crește de peste patru ori valoarea lucrărilor de reabilitare a pasajului fostului Cinematograf Balada

0

Municipalitatea se chinuie de mai bine de un an să reabiliteze pasajul de la fostul Cinematograf Balada, dar nu a găsit până acum un constructor disponibil să facă această lucrare, deși au fost organizate mai multe licitații. Se pare că suma propusă pentru această modernizare, de 790.000 de lei, nu a fost atractivă pentru constructori, altfel nu se exlică de ce primarul Misăilă vine acum cu o nouă ofertă, de aprobare a noilor indicatori economici pentru investiție. Noua sumă propusă este de 3,637 milioane de lei, de peste patru ori mai mult decât s-a oferit inițial și de 20 de ori față de ceea ce au aprobat consilierii locali în anul 2012, când aceeași investiție era estimată la 180.000 de lei. Potrivit municipalității, 2,9 milioane de lei ar urma să coste doar lucrările de construcții, peste 66.000 de lei proiectarea, 44.000 de lei dirigenția de șantier, 460.0000 de lei diverse și neprevăzute.

Se doreşte, printre altele,  realizarea unei  esplanade pietonale, înconjurată de spaţii verzi şi mobilier stradal potrivit pentru acest amplasament.