Eveniment editorial: lansarea volumului ”Nicolae N. Săveanu”, dedicat celui mai important liberal de pe meleagurile putnene/vrâncene

0
303

Liberalii vrânceni marchează în mod aparte Unirea Principatelor Române, pentru că 24 ianuarie este și data de naștere a organizației PNL Vrancea. Cu acest prilej, vineri, de la ora 11:00, va avea loc lansarea volumului dedicat lui Nicolae N. Săveanu, cel mai important lider al liberalilor din fostul județ Putna, apropiat al lui Ionel Brătianu și al Casei Regale, fost parlamentar, prefect, ministru, diplomat și președinte al Adunării Deputaților în perioadele antebelică și interbelică. ”Filiala Vrancea a Partidului Național Liberal aniversează în acest an, la 24 ianuarie, 140 de ani de existență și, în egală măsură, 161 de ani de la Unirea Principatelor Române. Cu această ocazie, colegul nostru, Eduard Lambrino, lansează volumul de carte intitulat „Nicolae N. Săveanu (1866 – 1952)”, eveniment unde și-a anunțat participarea un urmaș al ilustrului liberal”, se menționează în invitația transmisă pentru acest eveniment.

Printre cei care vor comenta cartea și nu numai se numără: Barbu Dumitru Ollănescu-Orendi, descendent al familiei Săveanu, care trăiește în Germania; prof. univ. Vlad Nistor, fost europarlamentar PNL; publicistul Radu Borcea, profesorul Cătălin Mocanu, inspector școlar ș.a. Evenimentul va fi moderat de scriitorul Culiță Ioan Ușurelu, directorul editurii „Salonul literar”.