VIDEO Evacuare cu scandal în Focșani. O familie și-a pierdut casa după ce a girat un escroc

0
221

Pentru familia Tutoveanu din Focșani, astăzi a fost o zi neagră, după ce a fost evacuată din casa în care a locuit în ultimii ani, pe strada Mihai Eminescu nr. 12. Zeci de jandarmi, polițiști, executorul judecătoresc, dar și două mașini mari de transport s-au prezentat la această adresă pentru punerea în executare a ordinului de evacuare, așa cum precizează sentința judecătorească. O evacuare cu cântec, întrucât proprietarii casei, până astăzi, au strigat că sunt victimele unui sistem care nu le-a dat prea multe șanse. Mai mult decât atât, în timpul evacuării, proprietarei casei i s-a făcut rău și a fost nevoie de intervenția echipajului de la salvare, femeie fiind dusă la spital pentru mai multe investigații.

IMG_1404 IMG_1412 IMG_1414 IMG_1392 IMG_1396 IMG_1402Drama acestei familii a început în anul 2008, când soții Tutoveanu au decis să-l ajute pe administratorul firmei la care lucra ca inginer Costică Tutoveanu, girând cu imobilul pentru un împrumut de 120.000 de euro luat de Gheorghe Gîrboiu (administratorul firmei de la Precistanu), de la o persoană fizică. Costică Tutoveanu a acceptat această variantă, gândind, spune el, că va ajuta firma la care era angajat. Împrumutul trebuia returnat de Gîrboiu în două luni, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat nici până în ziua de astăzi, după ce afaceristul a intrat în alte combinații financiare în urma cărora banca i-a luat toată averea. Mai mult decât atât, Gîrboiu a fost condamnat la o pedeapsă de 3,6 ani cu închisoarea pentru înșelăciune și evaziune fiscală, însă se sustrage executării ei, fiind fugit din țară și dat în urmărire generală. Prin urmare, binele făcut de familia Tutoveanu s-a întors împotriva ei, astăzi, după șapte ani de lupte inutile în instanță, proprietarii casei fiind evacuați.

La evacuare a fost prezent și Cătălin Ușurelu, persoana care l-a împrumutat pe Gîrboiu și care acum a venit să-și ia în primire proprietatea, în contul datoriei. Acesta a recunoscut că soții Tutoveanu sunt victimele celui pe care l-a împrumutat cu bani, dar că nu mai poate accepta la nesfârșit tergiversarea acestui caz vechi de peste șase ani. Cătălin Ușurelu ne-a declarat că înțelege drama prin care trec acești oameni, fapt pentru care s-a oferit să le pună la dispoziție un apartament cu trei camere în Focșani, fără plată, dar că familia Tutoveanu refuză soluția propusă.