joi, iulie 25, 2024
AcasăAdministratieEstimare parțială: care va fi structură politică din CJ Vrancea, CL Focșani...

Estimare parțială: care va fi structură politică din CJ Vrancea, CL Focșani și CL Adjud după validarea alegerilor din 9 iunie

Birourile electorale nu au finalizat procedurile de validare a rezultatelor alegerilor locale din 9 iunie. Dar, ținând cont de datele aproape complete avute la dispoziție până acum, se poate face o simulare în ceea ce privește componența politică a legislativelor locale. Pe baza acestor date parțiale, estimările privind componența câtorva consilii importante sunt următoarele:

– Consiliul Județean Vrancea – total 32: PSD-13 consilieri, PNL-13 consilieri, AUR-3 consilieri, ADU-3 consilieri (câte unul de la USR, FD, PMP). Este posibil totuși, ca PSD să primească 14 mandate și ADU 2 mandate de consilier județean.

– Consiliul Local Focșani – total 21: PSD-10 consilieri, PNL-5 consilieri, ADU-3 consilieri (câte unul de la USR, PMP, FD), AUR-3 consilieri;

– Consiliul Local Adjud – total 17: PSD-7 consilieri, PNL-6 consilieri, PUSL-2 consilieri, AUR-2 consilieri.

În scurt timp, este de așteptat ca birourile electorale de circumscripție să finalizeze procedurile de centralizare a proceselor verbale și, implicit, să stabilească repartizarea mandatelor de consilieri locali și județeni. Reamintim că PNL a solicitat renumărarea buletinelor de vot din tot județul pentru alegerea președintelui Consiliului Județean Vrancea, pentru că au apărut mai multe inadvertențe până acum legate de numărul de buletine de vot ștampilate și de numărul de votanți.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu