Elevii Școlii ”Ștefan cel Mare” Focșani, locul 3 pe țară la un concurs de robotică

0
582
Concursul național de robotică școlară NEXTLAB.TECH și-a desemnat laureații. Este o competiție școlară înregistrată în calendarul aprobat de Ministerul Educației, iar expertiza este asigurată de cadre didactice ale Facultății de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, din cadrul ASE București. Potrivit edupedu, dintre cei 33.000 de elevi înscriși, s-au calificat în faza a II-a a concursului 4.800 de elevi, iar dintre aceștia aproximativ 1.400 de elevi au primit un roboțel gratuit de la sponsori sau au achiziționat un kit din resurse proprii.
Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” Focșani s-a clasat pe locul al treilea la nivel național în topul școlilor robocampioane în urma desfășurării ediției 2020 a acestui concurs. Elevii participanți au fost Constantin Luca, Teodora Roșu, Partene Cezara, Petrache Maria, Radu Alex, Elina Dumitrașcu, Candrea Călin, Andrei Dragut, Răileanu Cuorleone Antonio, Mario Coviltir, David Neata, Roxana Iarca, Ana Maria Cristea, Irina Roșu și Teodor Partene, îndrumați de profesorul Grațiela Soare. Printre primele 25 de unități de învățământ în acest top s-au mai aflat Liceul Teoretic ”Ioan Slavici” din Panciu, locul 6, și Colegiul Național Unirea din Focșani, locul 17.

Potrivit site-ului edupedu.ro, concursul de robotică școlară NEXTLAB.TECH este cea mai mare inițiativă de acest gen din Romănia. Face parte din programul ROMANIA TECH NATION care își propune să educe un milion de elevi în domeniul roboticii. În cadrul concursului de robotică, elevii învață să programeze roboți bazați pe Arduino și să lucreze în Open Roberta, Mixly, Arduino IDE și C.  Sponsorul principal naţional este Banca Comercială Română. Contribuții suplimentare au fost oferite de Grupul Dacia-Renault și Măgurele Science Park. Mai multe detalii pe edupedu.ro.