Elevii Școlii Nr. 7 au așteptat să intre la stomatolog … citind

0
693
Elevii Școlii Gimnaziale Nr.7 Focșani, coordonați de bibl. Hanganu Mirela și prof. Nenciu Irina, au desfășurat ieri, 19 februarie 2020, o nouă campanie de promovare a cititului în moduri neconvenționale, în cadrul proiectului județean ,,Cărțile pe față,, – Focșani.
Acțiunea intitulată ,,Cabinet stomatologic anticariat/ anti-cariat!,, a fost desfășurată și în acest an, în parteneriat cu d-na doctor stomatolog Petrea Alina, care a devenit partener în această campanie de promovare a cititului. Activitatea a fost programată de ,,Zilele Brâncuși,, și a constat în amenajarea unei minibiblioteci cu volume de carte donate de elevii Școlii Gimnaziale Nr. 7, chiar în incinta (sala de așteptare) cabinetului stomatologic, cu scopul de a promova lectura în rândul pacienților prezenți, de a valorifica timpul de așteptare și a se bucura de lecturarea unei cărți. Totodată, au fost citite fragmente din viața și activitatea sculptorului român și recenzii ,,Cine îl cunoaște pe Brâncuși, dincolo de Coloana Infinitului,,.
Dna doctor Petrea Alina a recompensat elevii școlii care au donat o carte sau au citit alături de pacienți cu un control stomatologic. Activitatea a continuat cu un dialog între elevi și dna doctor, pe diferite teme de igienă orală și prevenție, dar și întrebări despre meseria de medic stomatolog, preferințele de lectură, și timpul alocat cititului. ,,Elevii școlii noastre desfășoară aceste campanii de promovare a cititului în rândul comunității locale, în cadrul proiectului județean ,,Cărțile pe față,,- Focșani, parte a campaniei naționale ,,Cărțile pe față,, inițiată în Cluj de Victor Miron, școala noastră fiind prima din Moldova care s-a alăturat acestei campanii pe promovare a cititului în moduri neconvenționale. Amintim din acțiunile noastre de promovare a cărții în rândul comunității locale, ,,Biblioteca vecinilor”, ,,Căsuțele pentru cărți în parcul Schumann”, ,,Valiza cu cărți în gară”, ,,Book selfie is the new selfie”, ,,Amenajare local a la carte”, ,,Bucate pentru suflet,, – Cărți la borcan în supermarketuri, ,,Aranjează-te cu volum…de carte!” și înființarea de minibiblioteci în Centrul ,,Sfânta Maria,,- Golești și Căminul pentru persoane vârstnice,, a transmis directorul școlii, prof. Burlan Sebastian Ionuț.
,,Astăzi, Campania ,,Cabinet stomatologic anticariat- anti-cariat” dorește să-i recompenseze pe cei ce citesc, determinând și pe ceilalți să o facă. Cititul poate fi practicat oriunde și am vrut să arătăm că pentru a citi există și timp și loc, chiar și în perioadele de așteptare la cabinetul stomatologic. Putem profita de acest timp, să citim, să ne informăm, și dacă cititul vine și cu un control gratuit, recompensând pe cei ce o fac, devine și mai atractiv.” a menționat în deschiderea activității prof. Nenciu Irina. ,,Astfel de acțiuni cu un impact puternic, vor continua și în perioadele următoare în diverse locuri din oraș, intenționând să recompensăm cititorii și prin promoții, determinând astfel și pe ceilalți să o facă, și să arătăm că orice timp poate fi folosit pentru a citi, că lectura face parte din viața noastră, și că cei tineri citesc, doar că o fac și în moduri neconvenționale. Următoarea noastră acțiune va fi în luna martie ,,Aranjează-te cu volum… de carte!,, în parteneriat cu un liceu tehnologic din oraș”, a declarat bibliotecar Mirela Hanganu, coordonatorul campaniei. (sursa: Școala Nr. 7)