duminică, iunie 23, 2024
AcasăPanciuElevii Liceului Teoretic ”Ioan Slavici” din Panciu, cei mai buni sanitari pricepuți...

Elevii Liceului Teoretic ”Ioan Slavici” din Panciu, cei mai buni sanitari pricepuți din țară

În cadrul proiectului Academia Sanitarii Pricepuți, echipajele de liceu și gimnaziu ale Liceului Teoretic ”Ioan Slavici” din Panciu, pregătite de domnul profesor coordonator Gârleanu Constantin Ioan, au participat vineri, 30 iulie 2021, la faza națională a acestei competiții, care s-a desfășurat în localitatea Rm. Sărat din jud. Buzău. La sfârșitul unei zile toride și pline de emoții, cele 2 echipaje s-au clasat în topul național după cum urmează:

– echipajul de liceu s-a clasat pe locul 1 cu 69 de puncte din 70 posibile. Acesta a fost format din următorii elevi: Ulian Delia, Bîca Ștefania-Maria, Trofin Oana, Palma Andreea, Benim Xenia.

– echipajul de gimnaziu a obtinut un binemeritat loc 5. Format din elevi de clasa a 5-a, care încă nu au cunoștințe de anatomie și fiziologie umană, echipajul a fost compus din: Nicoară Raluca-Andreea, Chiper Anca-Maria, Vasile Gabriela, Luca Smaranda, Hlandan Andrei.

Crucea Roșie Română va organiza festivitatea de premiere la București pe 5 august 2021. Proiectul Academia Sanitarii Pricepuți este o colaborare între Societatea Națională de Cruce Roșie din România și Academia Europeana pentru Asistenți Medicali. Nou înființată, Academia Europeană pentru Asistenți Medicali și-a deschis filială în România, oferind un spațiu cu dotări excepționale și personal de pregătire a asistenților medicali la standarde europene. Este primul program de studii universitare pentru asistenți medicali care oferă o diploma internațională.

Anul acesta, deși în situații critice din punct de vedere sanitar, Crucea Roșie Română a inițiat si a propus un parteneriat de colaborare pe teme de sănătate acestei academii, care a răspuns prompt punând în circuitul educațional concursul Academia Sanitarii Pricepuți. Crucea Roșie Română a pus la dispoziție structura și logistica singurului concurs instituționalizat din țară dedicat educației pentru sănătate și acordare a primului ajutor, elevii participanți și profesorii care să pregătească acești elevi. În contextul pandemiei, Ministerul Educației și Cercetării a emis Ordinul nr. 5924/2021 prin care toate competițiile școlare sunt anulate pentru anul școlar 2021-2022, deci și concursul tradițional Sanitarii Pricepuți.

Concursul Academia Sanitarii Pricepuți vine să suplinească Sanitarii Pricepuți care sperăm să fie reluat în următorii ani școlari, pentru că acesta participă la formarea gratuită în educația pentru sănătate a tuturor elevilor din România. Concursul propriu zis a fost precedat de lecții online de prim ajutor pentru elevi și profesori și alte materiale ajutătoare pe cele 2 site-uri sanitariipriceputi.ro si crucearosie.ro. Considerăm că parteneriatul a dat rezultate bune, măsurate în numărul mare de elevi și profesori care s-au înscris pe platforma, participând într-o succesiune de lecții la pregătirea teoretică și practică. Rezultatul elevilor vrânceni este cu atât mai valoros cu cât toate echipajele din țară au fost pregătite foarte bine.

Pentru munca lor și a profesorului coordonator, Filiala de Cruce Roșie Vrancea îi felicită și le oferă un sejur pe litoralul românesc. ‘’Pe această cale dorim să aducem mulțumiri elevilor care s-au pregătit temeinic ca să devină cei mai buni sanitari pricepuți la nivel național, domnului profesor coordonator Gârleanu Constantin Ioan, doamnei profesoare Boc Lidia, coordonatoarea programului pentru sănătate din cadrul Filialei de Cruce Rosie Vrancea, conducerii Liceului Teoretic ”Ioan Slavici” din Panciu, Filialei de Cruce Roșie Buzău în calitate de gazdă, care a asigurat resursele și logistica necesare desfășurării concursului, și nu în ultimul rând Crucii Roșii Române pentru organizarea exemplară a concursului.’’ – a declarat Rodica Davidean, director Filiala de Cruce Roșie Vrancea.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu