Elevii Colegiului Balș din Adjud se plâng că sunt agresați de golani după ce ies de la cursuri, care le cer ”taxă de protecție”

0
2540

Mai mulți elevi ai Colegiului Tehnic ”Gheorghe Balș” din Adjud se plâng de faptul că sunt agresați de tineri necunoscuți, când ies de la cursuri. Copiii susțin că, imediat cum ies pe poarta liceului, sunt abordați de tineri certați cu legea care le cer bani sub formă de ”taxă de protecție”. Cei care nu le dau bani sunt loviți și înjurați. ”Nu e normal să se întâmple așa ceva în oraș, la mijlocul zilei. Copilul meu a fost agresat și, până la urmă, a fost nevoit să le dea banii pe care îi avea de la mine, de dimineață. Am vorbit cu directorul liceului și sper ca poliția și celelalte autorități să ia rapid măsuri”, ne-a declarat tatăl unui elev al liceului.

Contactat telefonic, directorul Colegiului Tehnic ”Gheorghe Balș”, Valentin Marian Mitrofan, ne-a spus că a vorbit cu elevii și părinții și a luat legătura cu Poliția Municipiului Adjud, pentru ca elevii să poată pleca în siguranță de la liceu. ”Noi avem camere de supraveghere în liceu și în curte, dar nu se văd persoane străine care să agreseze elevii. Totul se întâmplă în afara unității, după cum spun elevii și părinții. Sper ca Poliția Adjud să trimită echipaje de patrulare în preajma liceului, la orele după-amiezii, când ies elevii de la cursuri”, susține directorul Colegiului Balș.