Eficiență administrativă: Ilie Bolojan anunță diminuarea cu 50% a personalului Consiliului Județean Bihor. S-ar putea și la Vrancea?

0
546

Noul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, și-a propus, încă de la preluarea mandatului, să eficientizeze activitatea instituției și să folosească judicios banii publici. După modelul pus în practică la Primăria Oradea, Ilie Bolojan a anunțat că vrea să facă o reducere de 50% a personalului din aparatul propriu al CJ Bihor, de la 174 de posturi fizic ocupate la 88, începând cu data de 1 decembrie.

„În urma analizei făcute în ultima săptămână, am constatat anumite chestiuni care nu pot fi contestate. Analizând fiecare structură în parte, făcând comparaţii cu structuri asemănătoare, încărcare de personal, paralelismele, lipsa de coordonare, am luat această decizie pentru noua organigramă, care va fi pusă pe ordinea de zi în şedinţa de joi. Suntem nevoiţi să reorganizăm instituţia, astfel încât cheltuielile de personal, care ating valori foarte mari, să fie reduse la un nivel suportabil, dar în acelaşi timp să permită oferirea serviciilor în condiţii decente. De asemenea, urmărim să depolitizăm acţiunile Consiliului Judeţean în perioada următoare, să avem o abordare administrativă care se va baza pe o intervenţie activă a CJ în raport cu primăriile din judeţ. Pentru că judeţul nostru nu poate fi schimbat doar de către o instituţie, ci va fi schimbat de bihoreni, sigur, în parteneriat cu primăriile, pentru ca lucrurile să arate mult mai bine în anii următori. (…) Sunt convins, cu toate nemulţumirile şi supărările care inevitabil vor apărea, că se va dovedi că, în perioada următoare, Consiliul Judeţean va funcţiona incomparabil mai bine, cu personalul redus la jumătate. La consiliu trebuie să facem din mers două lucruri: să facem o schimbare de curs, deci o nouă orientare care să însemne reorganizarea Consiliului Judeţean, economii făcute la banii bihorenilor, stoparea risipei şi orientarea CJ către bihoreni. Iar în paralel să facem ce ţine de noi pentru dezvoltarea economică a judeţului şi creşterea nivelului de trai al bihorenilor”, a explicat Ilie Bolojan. Potrivit noului președinte, cheltuielile de personal ale aparatului propriu al Consiliului Judeţean într-o lună se ridică la suma de circa 270.000 de euro, fără celelalte instituţii din subordine. Acesta a mai precizat că, după reorganizarea aparatului propriu, urmează să fie analizate celelalte instituţii subordonate sau coordonate de CJ Bihor. Oare o analiză similară n-ar trebui făcută și în aparatul propriu și în instituțiile subordonate al Consiliului Județean Vrancea?

loading...