Echipele mobile ale Spitalului Militar Focșani au vaccinat astăzi oameni din comuna Ciorăști

0
357
Vaccinarea reprezintă cea mai accesibilă asigurare de viață pe timp de pandemie. Nicio altă măsură nu și-a dovedit mai mult eficacitatea și eficiența. Joi, 25.11.2021, echipele mobile de vaccinare din cadrul Spitalului Militar de Urgență ,,Dr. Alexandru Popescu”, coordonate de colonel medic Știrbăț Adrian, maior farmacist Andronic Adrian și p.c.c. medic Andoni Bianca-Ramona, s-au deplasat în UAT-ul Ciorăști din județul Vrancea, unde au administrat ser Pfizer și Johnson&Johnson populației care a dorit să se vaccineze.
Vaccinarea previne apariția unor forme grave ale COVID-19, care necesită spitalizare și care pot evolua nefavorabil. În plus, vaccinarea reduce mult transmiterea virusului și posibilitatea de a afecta categorii vulnerabile, reduce presiunea pe sistemele sanitare si limitează pierderile de vieți omenești. Din aceste motive, răspundem mereu afirmativ solicitărilor autorităților de sănătate publică și ne facem datoria oriunde este nevoie de sprijin de specialitate. Doar împreună învingem pandemia!
Militari din cadrul Brigăzii 8 ROT și ai Brigăzii 282 Blindată și-au demonstrat astăzi profesionalismul alături de noi. Mulțumim pentru implicare și dăruire paramedicului, plutonier adjutant Vulcan Liviu de la I.S.U. Vrancea. (text/ foto: P.c.c. medic Andoni Bianca-Ramona)