După scandalul internațional al asistentelor cu diplome false, Ministerul Educației Naționale a luat la puricat școlile postliceale sanitare

0
164
Potrivit Edupedu.ro, România anchetează peste 100 de școli postliceale sanitare, în scandalul asistentelor medicale false – titrează televiziunea publică suedeză. Ministrul Ecaterina Andronescu le-a declarat jurnaliștilor de la Göteborg că a cerut corpului de control să verifice “toate școlile postliceale sanitare, indiferent dacă sunt de stat sau particulare, și le-am atras atenția că acolo unde sunt nereguli școala trebuie să se închidă”.

Școlile, aprobate de statul român, sunt cele care au făcut posibil falsul asistentelor medicale, spune televiziunea publică suedeză, într-un nou reportaj publicat în urmă cu o zi. Amintim că scandalul internațional al asistentelor false cu diplome valide din România a izbucnit în noiembrie 2018, când televiziunea publică din Suedia a publicat o largă investigație care are în centru cazurile unor asistente medicale venite de la postliceale din România, cu diplome recunoscute de statul român, dar fără pregătire reală.

Mai multe despre acest subiect puteți citi în materialul publicat de Edupedu.ro.

Și în județul Vrancea funcționează câteva școli postliceale sanitare, dintre care una de stat. Acestea au scos, de peste 20 de ani, câteva mii de asistenți – generaliști, pe specialități, de farmacie. Mulți dintre acești absolvenți au plecat să muncească la clinici, spitale, aziluri, cămine, centre medico-sociale din străinătate.