După IPJ Vrancea şi Parchet, şi IGPR pune cruce scandalului orgiei din sediul Poliţiei Adjud

0
1969

Într-un răspuns oficial remis presei, purtătorul de cuvânt al IGPR (Inspectoratul General al Poliţiei Române) Răzvan Rădoi spune că poliţiştii care au participat la orgie au fost mutaţi, la cererea lor, în alte secţii de poliţie. Nici un cuvânt despre atitudinea acestora faţă de meseria de poliţist, nici un cuvânt despre cum vede IGPR acest scandal şi sancţiunile “blânde”, după cum au fost caracterizate de unii lideri de sindicat din Poliţie.

raspuns igpr1
Răspunsul oficial al IGPR

Au băut şi s-au distrat cu o minoră în sediul Poliţiei

Ionel Popescu IPJ Vrancea
Comisar sef Ionel Popescu, seful IPJ Vrancea

În urmă cu 3 săptămâni, la ziua unui poliţist din cadrul Poliţiei Adjud, s-a lăsat cu petrecere cu lăutari şi multă băutură, chiar în sediul instituţiei. Participanţi au fost mai mulţi poliţişti, însă cei care au dat frâu liber dezmăţului au fost ofiţerul Mădălin Andrei Nicuşor – inspector principal, Costel Dumitru – agent, şi un alt ofiţer, Adrian Pungă. Cei trei au rămas şi după programul normal de lucru şi au chemat şi o minoră pentru a „se distra”. Păţania a ajuns atât la urechile conducerii Inspectoratului Judeţean de Poliţie dar şi ale Parchetului, care au efectuat cercetări.

Beţia a fost confirmată de şeful IPJ VRancea, comisarul şef Ionel Popescu

Întrebat despre caz, comandantul IPJ Vrancea, comisarul şef Ionel Popescu, a confirmat că a dispus măsuri administrative cu privire la doi dintre poliţişti. În speţă, pe ofiţerul Andrei Mădălin Nicuşor l-a mutat de pe funcţie de conducere pe funcţie de execuţie iar pe celălalt ofiţer l-a transferat la Postul de Poliţie Homocea. De asemenea, şeful IPJ a precizat că va da declaraţii cu privire la acest caz atunci când Parchetul va finaliza cercetarea, deşi Parchetul a clasat cazul. La scurt timp după audierea de la Parchet, tânăra care a participat la orgie a plecat în Germania.

Sebastian Oancea