După 6 luni de misiune în Polonia, militarii vrânceni de la Apărare Antiaeriană încep să se întoarcă acasă

0
513
În data de 21 octombrie, primii militari din cadrul Detașamentului de Apărare Antiaeriană, rotația a IX-a, au plecat din baza militară BemowoPiskie spre destinația mult așteptată, România, Focșani. În ultimele șase luni, artileriștii antiaerieni vrânceni s-au antrenat intens alături de aliații americani, britanici, polonezi și croați aparținând Grupului de Luptă din Polonia, pentru asigurarea prezenței înaintate consolidate în flancul Nord-Estic al Alianței NATO, demonstrând că dețin un nivel înalt de profesionalism.
Pentru modul în care au înțeles și au executat misiunea, militarii români au fost apreciați de către reprezentantul Comandamentului Forțelor Întrunite, locotenent-colonelul Marius Benza și de către comandantul Detașamentului de Apărare Antiaeriană rotația a IX-a, maiorul Zemțev Mircea. Felicitări pentru succesele obținute și bun venit acasă, dragi camarazi!
Începând cu luna aprilie, Detașamentul de Apărare Antiaeriană, rotația a IX-a, se află sub comanda operațională a Comandamentului Forțelor Întrunite și participă în cadrul Grupului de Luptă din Polonia pentru asigurarea prezenței înaintate consolidate în flancul Nord-Estic al Alianței NATO, alături de partenerii polonezi, americani, britanici și croați, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia. (sursa: Mădălina Boboc)