sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăActualitateDuminică puteţi câştiga din nou cu bonurile fiscale

Duminică puteţi câştiga din nou cu bonurile fiscale

În această duminică va avea loc o nouă extragere lunară, cea de-a patra din 2015 la Loteria bonurilor fiscale. Eligibile să participe la aceasta sunt bonurile emise între 1 şi 30 septembrie.

Conform calendarului extragerilor lunare din acest an, bonurile câştigătoare în urma extragerii de duminică vor putea fi depuse la orice unitate teritorială a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) în intervalul 19 octombrie – 17 noiembrie.

Potrivit avocat.net, „în prima fază, este ales un număr cuprins între 1 şi 999 inclusiv. Acesta reprezintă valoarea totală a bonului fiscal (fără subdiviziunile leului), inclusiv taxa pe valoarea adăugată. Numărul este format în urma extragerii succesive a trei serii de cifre cuprinse între 0 şi 9. Apoi, este ales un număr care reprezintă ziua emiterii bonului fiscal, aferenta lunii septembrie. Fondul de premiere pentru extragerea din această lună este de un milion de lei, suma din care vor fi acordate cel mult 100 de premii”.

Câştigătorii vor putea să depună la unităţile ANAF bonul fiscal câştigător (în original), o copie a actului de identitate/paşaportului şi o cerere de revendicare. În cel mult 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare (în acest caz, până pe 16 ianuarie 2016), banii vor fi viraţi în contul câştigătorului/câştigătorilor, scrie avocatnet.ro.

Pentru a fi considerat câştigător, un bon fiscal trebuie să îndeplinească mai multe condiţii, după cum urmează: să fie emis de un aparat de marcat electronic fiscal; să fie lizibile toate informaţiile obligatorii (aşa cum sunt prevăzute de Ordonanţă de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999);să aibă valoarea totală în lei egală cu valoarea extrasă; să fie emis în ziua extrasă;
să nu aibă menţionat niciun cod de înregistrare fiscală al cumpărătorului.

Loteria bonurilor fiscale a fost gândită pentru a combate evaziunea fiscală şi este destinată doar persoanelor fizice care deţin bonuri fiscale emise pe teritoriul României pentru cumpărarea de bunuri/servicii.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu