DSP: peste 1.100 analize RT-PCR pentru COVID-19, în ultima săptămână

0
147
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul DSP Vrancea, au prelevat și prelucrat, cu aparatul RT-PCR, în perioada 27 martie – 2 aprilie 2021, 1163 teste, defalcate pe zile astfel: sâmbătă, 27 martie – 134 teste, duminică, 28 martie – 217 teste, luni, 29 martie – 84 teste, marți, 30 martie – 160 teste, miercuri, 31 martie – 246 teste, joi, 1 aprilie – 194 teste, vineri, 2 aprilie – 128 teste. Direcția de Sănătate Publică Vrancea recomandă cetățenilor și instituțiilor din județ respectarea în continuare a măsurilor de organizare a activităţii, în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.
– În permanență purtați mască de protecție în spațiile închise (spații publice, loc de muncă)! Pentru o protecție eficientă masca trebuie să acopere atât nasul cât și gura.
– Evitați aglomerările, atât incintele cât și aglomerările din aer liber! În cazul în care nu le puteți evita, asigurați-vă că purtați masca de protecție!
– Mențineți distanța fizică față de celelalte persoane!
– Mențineți igiena riguroasă a mâinilor, prin spălarea cât mai frecventă cu apă și săpun, timp de cel puțin 20 de secunde sau dezinfectarea cu substanțe pe bază de alcool!
– Evitați atingerea ochilor, nasului și gurii cu mâinile neigienizate!
– Recomandăm vaccinarea împotriva COVID-19! Evoluția pandemiei depinde de fiecare dintre noi. (DSP Vrancea)