DSP: circa 900 de teste COVID-19 efectuate în ultima săptămână

0
343
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul DSP Vrancea, au prelevat și prelucrat, în perioada 15 – 21 august 2020, cu aparatul RT-PCR, 898 de probe. Deși rezultatele din ultima perioadă legitimează concluzia că ne aflăm pe o pantă descendentă, prudența și respectarea măsurilor legale rămân cei doi factori primordiali în limitarea răspândirii intracomunitare cu COVID-19.
Direcția de Sănătate Publică Vrancea recomandă în continuare respectarea cu strictețe a măsurilor de distanțare fizică, a celor igienico-sanitare (spălarea frecventă a mâinilor) și de purtare a măștilor, singurele instrumente de prevenire a transmiterii virusului SARS-CoV-2.
– În permanență purtați mască de protecție în spațiile închise (spații publice, loc de muncă)! Pentru o protecție eficientă masca trebuie să acopere atât nasul cât și gura.
– Evitați aglomerările, atât incintele cât și aglomerările din aer liber! În cazul în care nu le puteți evita, asigurați-vă că purtați masca de protecție!
– Mențineți distanța fizică față de celelalte persoane!
– Mențineți igiena riguroasă a mâinilor, prin spălarea cât mai frecventă cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde sau dezinfectarea cu substanțe pe bază de alcool!
– Evitați atingerea ochilor, nasului și gurii cu mâinile neigienizate! (DSP Vrancea)