miercuri, iunie 12, 2024
AcasăStiri InterneDroguri aduse din Spania, ascunse într-o sobă

Droguri aduse din Spania, ascunse într-o sobă

La data de 06.02.2024, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pe o durată de 24 de ore a 3 inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de risc şi trafic intern de droguri de risc. S-a reţinut că, la data de 04.02.2024, inculpaţii au introdus în România, printr-o firmă de curierat, o cantitate de peste 14 kilograme canabis (drog de risc) ascunsă într-o sobă ambalată în folie de plastic. Din materialul probator administrat în cauză a reieşit faptul că doi dintre inculpaţi s-au deplasat în Spania şi au procurat drogurile, le-au trimis în ţară prin intermediul unei firme de transport, fiind prinşi în flagrant în municipiul Bucureşti după preluarea coletului.

În cursul zilei de ieri, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti, a dispus a arestarea preventivă a doi dintre inculpaţi, conform propunerii formulate, pentru o perioadă de 30 de zile. Faţă de cel de al treilea inculpat, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au luat măsura controlului judiciar. Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate. Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră – P.T.F. Cenad din judeţul Timiş.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. (sursa: DIICOT)


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu