Drapelul național și ia populară, sărbătorite de polițiști la Crucea din deal, în Poienița

0
453

Ne bucurăm că a devenit deja o tradiție a noastră, a polițiștilor vrânceni și a dumitreștenilor, ca în zile atât de semnificative pentru români, să sărbătorim ia și drapelul și totodată să omagiem eroii, la Crucea din deal din satul Poienița, pentru a păstra vie amintirea faptelor lor de curaj și pentru generațiile următoare. Marcăm astfel un reper de identitate națională, ia, care este sărbătorită, deloc întâmplător, în noaptea „cerurilor deschise”, de Sânziene.

În straie de sărbătoare, ziua de 24 iunie ne reamintește frumusețea cămășii românești, care ascunde povești despre vechi tradiții și obiceiuri în semnele cusute cu măiestrie. Ia leagă tot ce-i mai valoros din trecut cu experiențele din prezent, cu un fir călăuzitor ce țese la nesfârșit istoria poporului român și ne îmbracă sufletul.

”Ziua Drapelului Național” – este o zi specială în inimile celor care simt românește, pentru că se împlinesc 174 de ani de la declararea oficială a Tricolorului ca drapel naţional. Utilizat ca simbol, pentru prima dată, de pandurii lui Tudor Vladimirescu, în 1821, și consacrat ca drapel al românilor în timpul Revoluției din 1848, tricolorul înseamnă patrie, credință neam, trecut, prezent şi viitor! De-a lungul timpului, a insuflat în conştiinţa românilor idealurile de mândrie, dragoste de ţară, dorința de unitate şi independenţă!

În această zi deosebit de importantă pentru toţi românii, pe aceste meleaguri binecuvântate, polițiștii vrânceni au adus un cald şi înălţător omagiu camarazilor care, onorându-şi Jurământul faţă de Patrie, prin jertfa supremă săvârşită sub flamura Drapelului naţional, ne-au lăsat un adevărat testament : de a-l apăra și de a-l purta în suflete prin generațiile viitoare, peste veacuri. Tricolorul se află în inimile noastre şi, de aceea, Sărbătoarea Zilei Drapelului Naţional va fi transmisă, peste veacuri, generațiilor de mâine, prin frumoasele vlăstare, ce au îmbrăcat astăzi cu mândrie frumosul port popular.

La mulţi ani, românilor, României și Tricolorului! Să purtăm cu drag ia și cu mândrie drapelul în suflete! (IPJ Vrancea)


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentRazii ale polițiștilor în mediul rural, soldate cu descoperirea mai multor infracțiuni
Articolul următorISU Vrancea angajează tineri pe 33 de posturi de soldat profesionist