sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăSocietateDramă: trăieşte cu 400 de lei pe lună şi cu datorii de...

Dramă: trăieşte cu 400 de lei pe lună şi cu datorii de 10 mii de lei!

O focșăneancă de 53 de ani trăiește din mila vecinilor. Este singură, are circa 200 de kg și abia de 2 luni beneficiază de o pensie de boală de 400 de lei. Stănica Puică locuiește într-o garsonieră pe Aleea Căminului și abia se poate deplasa prin casă. Soțul i-a murit electrocutat în 2005 iar cele două fiice au părăsit-o și nu mai știe nimic de ele. De ani de zile, doar vecinii o ajută, după posibilități. „Dacă nu erau vecinii, nu știu ce mă făceam. Când am nevoie de ceva, sun vecinele și îmi aduc ele sau ies la geam și strig copiii din fața blocului. Le dau câțiva lei să-mi cumpere o pâine sau cartofi și vin ei la mine”, spune femeia. Timp de 4 ani, a avut apartamentul debranșat de la rețeaua de energie electrică. Abia zilele trecute s-a rebranșat, tot cu ajutorul vecinilor. Mai mult, Stănica Puică a acumulat datorii de peste 10.000 de lei la utilități. Este amenințată cu executarea silită și se teme că va ajunge în stradă. „Aștept să mă dea afară, în stradă. Îmi pun un cort în fața blocului și acolo o să stau, cât m-o ține Dumnezeu”, spune ea, resemnată.
Doamna Zizica este o fostă colegă de serviciu și principalul ei sprijin. Vine la ea de trei ori pe zi, îi aduce mâncare, medicamente și îi spală din haine. „Cum să n-o ajut? Nu știu cum a stat atâția ani singură, fără niciun sprijin, pe întuneric. Nu doresc nici la dușmani să trăiască așa”. O altă femeie, din Mărășești, a aflat de situația ei și mai trece pe la ea atunci când ajunge în Focșani. „Trebuie ajutată, nu putem fi nepăsători în fața suferinței semenilor noștri”, spune Ecaterina Stroia.
Cu pensia de 400 de lei, Stănica Puică abia își poate cumpăra medicamente pentru bolile de care suferă. Așadar, orice sprijin, de orice natură, este binevenit. Cei care o pot face sunt așteptați să ia legătura cu redacția vrancea24.roBatrana grasa1 Batrana grasa2 Batrana grasa

ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu