Dragnea s-a supărat pe Iohannis

0
163
Secretarul general al Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, participa la Congresul Extraordinar in care se alege presedintele formatiunii, la Centrul Expozitional Romexpo din Bucuresti, sambata, 20 februarie 2010. INTACT IMAGES/Jurnalul National/Karina Knapek
Refuzul președintelui Klaus Iohannis de a o desemna pe Sevil Shhaideh să formeze noul Guvern al României a provocat nemulțumirea liderilor coaliției PSD-ALDE. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a susținut o conferință de presă prin care a criticat decizia președintelui de a respinge propunerea de premier, în persoana lui Sevil Shhaideh. Iată câteva din declarațiIle șefului PSD:
– am urmărit și noi cu stupefacție anunțul președintelui Iohannis. Împreună cu colegii mei am analizat, am încercat să găsim eventuale resorturi cinstite sau constituționale care ar fi putut sta în spateleacestei decizii. N-am găsit niciun motiv constituțional sau de altă natură.
– acest om vrea să declanșeze o criză politică în România.
– am vorbit cu domnul Tăriceanu, cu domnul Constantin, cu o parte din colegii de partid și până mâine seară luăm o decizie. Vreau să cumpănesc foarte bine. Nu va fi o decizie ușoară.
– unii oameni cer cu fermitate suspendarea președintelui. Dacă în urma analizei vom ajunge la concluzia că pentru țară e bine să-l suspendăm, o luăm fără ezitare. Vom face o comisie să analizeze dacă gestul președintelui e constituțional sau neconstituțional.
– am vorbit cu mai mulți colegi de această ofertă otrăvită a președintelui, și anume să venim cu altă propunere de prim ministru. Cine garantează că această propunere va fi acceptată?
– președintele vrea suspendarea că se gândește, greșit după părerea mea, că se poate reinventa.