Două sute de jandarmi la datorie, în Focșani și Odobești, de sărbătoarea Unirii Principatelor

0
631

În data de 24 ianuarie 2020, se împlinesc 161 de ani de când Moldova şi Ţara Românească s-au unit sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, motiv pentru care, în Piaţa Unirii, Catedrala Ortodoxă și Piațeta Teatrului din municipiul Focşani, precum și în orașul Odobești se vor desfăşura o serie de manifestări cultural – artistice, ceremonialuri militare și religioase dedicate acestei zile. Cu acest prilej aproximativ 200 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vrancea şi Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău, aproximativ 50 de poliţişti, 20 de pompieri, sprijiniți de polițiști locali din Focșani și Odobești, vor acţiona în sistem integrat pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică. Pentru desfăşurarea în bune condiţii a evenimentelor organizate, Jandarmeria Vrancea face următoarele recomandări participanţilor:
– să respecte precizările organizatorilor şi recomandările forţelor de ordine, să evite implicarea în conflicte de orice natură, să aibă un comportament decent, în conformitate cu normele de convieţuire socială.
– de asemenea reamintim participanţilor cât şi agenţilor economici, că este strict interzis consumul precum şi comercializarea băuturilor alcoolice în zona desfăşurării manifestărilor publice;
– este interzisă desfășurarea simultană a doua sau mai multe adunări publice distincte, în acelasi loc sau pe aceleasi trasee, indiferent de caracterul acestora.
– în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială să solicite ajutorul forţelor de ordine.
– sunt interzise orice manifestări care ar putea produce acte de încălcare a ordinii, siguranţei sau moralităţii publice, a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor, punerea în pericol a sănătăţii acestora, incitarea la violenţă publică şi la manifestări obscene, contrare bunelor moravuri.
– părinţii sunt rugaţi să supravegheze cu atenţie sporită copiii;
– din raţiuni de siguranţă recomandăm participanţilor să nu aibă asupra lor bagaje voluminoase sau alte asemenea bunuri care nu au legătură cu manifestările din Piaţă;
– facem precizarea că este strict interzisă folosirea oricăror aeronave fără pilot la bord (drone) în zona desfăşurării manifestărilor.
Vă asigurăm că Jandarmeria Vrânceană îşi desfăşoară activitatea în interesul cetăţenilor, al comunităţii şi în sprijinul instituţiilor statului, exclusiv pe baza şi în executarea legii. (IJJ Vrancea)