Două milioane de persoane vaccinate anti-COVID până pe 31 martie. Vaccinarea, singura variantă pentru revenirea la normalitate

0
145
Personalul din domeniile medical și social din România s-a vaccinat în prima etapă, care a început în decembrie 2020. Iată concluzia, la 3 luni: de la 500 de cazuri s-a ajuns în prezent la sub 50 de cazuri săptămânal. Cifrele sunt clare și arată efectul campaniei de vaccinare la o categorie socio-profesională: a scăzut rata de incidență. Astăzi avem peste 2.000.000 de persoane vaccinate. Este un efort uriaș pe care milioane de români, alături de sistemul medical, autoritățile centrale și locale și instituții de ordine publică îl fac pentru a combate această pandemie.
Dacă privim exemplele unor state care anunță calendare ferme de relaxare a restricțiilor, observăm că acest lucru se întâmplă după ce o parte semnificativă a populației a fost vaccinată, pentru atingerea imunității de grup. Datele medicale din Israel și Marea Britanie arată că numărul internărilor și cel al cazurile grave de la Terapie Intensivă a scăzut după vaccinarea unui procent important din populație.
Măsurile sanitare trebuie respectate în continuare: ele sunt soluția pentru revenirea la normalitate. Și avem un orizont – vara acestui an. (dr. Raluca Ioan, senator PNL Vrancea)