Dosarul primarului din Urechești ”nu” e politic. Doar că Bratosin nu a executat nimic din ce i-a cerut partidul-stat

0
378
Cei care cunosc ce se întâmplă prin județul ăsta minunat știu că nu este o întâmplare și, totodată, știu care este substratul dosarului în care primarul PNL al comunei Urechești, Nistor Bratosin, a fost reținut pentru 24 de ore. Nistor Bratosin este un politician atipic, care nu se supune nimănui. A câștigat pe ”barba” lui postul de primar, în 2012, candidând din partea unui partid mult hulit – PDL – împotriva mamutului USL. Poate că ar fi avut parte de o viață ușoară în fotoliul de primar dacă, din postura de primar de opoziție, ar fi dat la pace cu trimișii puterii roșii. Dar, surprinzător pentru multă lume, Bratosin nu a vrut. Primarul Nistor Bratosin nu a vrut să semneze documentele prin care să se aloce miliarde de lei vechi, bani publici, pentru niște lucrări neexecutate/ neterminate/ neîncepute etc., promise din perioada fostului primar PSD (un fost milițian). Partidul roșu pierduse primăria și, în consecință, trebuia să semneze altcineva documentele pentru încasarea banilor. Dar, pentru că realitatea din teren nu corespundea cu solicitările de bani, primarul Bratosin a refuzat să semneze. Cum a refuzat să semneze și alte acte legate de terenuri ș.a.m.d., cu presiuni și intervenții venite inclusiv de la oameni importanți din propriul partid, nu numai de la adversarii politici.
Să ne amintim și de starea jalnică a drumului județean care străbate o bună parte din comuna Urechești. Toate demersurile primarului Bratosin, scrisorile localnicilor, materialele de presă, plângerile celor care îl folosesc nu au avut succes în fața administratorului drumului – Consiliul Județean Vrancea, președinte Marian Oprișan. Deși drumul respectiv se degradează pe zi ce trece, conducerea Consiliului Județean Vrancea nu a făcut nimic (până la scrierea acestor rânduri) pentru a astupa, măcar parțial, gropile din asfalt. Se pare că mai marii județului s-au simțit deranjați de atitudinea primarului din Urechești, care nu răspundea la comenzi și nu se ”liniștea”, așa că … Despre alocările bugetare de la CJV pentru Primăria Urechești, în ultimii 5 ani … nu mai vorbim. Pe lângă aceste obstacole și ”șicane” politico-administrative, primarul Bratosin a avut de îndurat și atacuri la persoană, greu de digerat pentru 99,99% dintre oamenii normali: atacuri la familie, la fosta soție (decedată în urmă cu circa 4 ani), găini moarte aruncate peste gard, câini otrăviți în propria curte, amenințări directe ș.a. Chiar așa, ne spun ”bravii” apărători ai legii din Vrancea, polițiștii și procurorii, pe cine au trimis în judecată pentru hărțuirea familiei primarului din Urechești, ”măcar” în cazul găinilor moarte aruncate peste gard și al câinilor otrăviți? Că a trecut ceva timp de atunci, au putut ”instrumenta” cazurile cu maxim profesionalism…
PS – Nu am de gând să-i iau apărarea primarului Nistor Bratosin. Nu e cazul și nici el nu-și dorește, se poate apăra singur. Ce am scris sunt doar niște realități pe care le cunosc foarte mulți, dar se feresc să le spună. De frică și oportunism, bineînțeles, doar nu de curajoși. Nistor Bratosin este un caracter vulcanic, nu e un înger și nimeni nu are pretenția asta. Pentru că este unul dintre cei mai vocali opozanți ai puterii roșii, fără aranjamente pe la spate, trebuia dat ca exemplu, ca să vadă și alții care ar avea de gând să ”devieze”. Indiferent de soluția juridică finală în cazul ”Bratosin”, important este că s-a pus încă o cărămidă pe gâtul celor care ar intenționa să miște în front.