Dosare penale la regimul rutier: un șofer cu permisul anulat, alți trei sub influența alcoolului

0
220

Sâmbătă, 18 septembrie a.c., în jurul orei 09:20, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Panciu au depistat în trafic un bărbat, de 30 de ani, din comuna Fitionești, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 2 L, în localitatea Străoane. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot sâmbătă, în jurul orei 16.00, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Adjud au depistat un bărbat, de 38 de ani, din comuna Ruginești în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 2 – E85, în municipiul Adjud, deși avea dreptul de conducere anulat din cursul anului 2020.

Duminică, 19 septembrie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Nănești au depistat un bărbat, de 34 de ani, din județul Brăila în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 23 deși se afla sub influența alcoolului. Astfel, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,84 mg/L alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot ieri, 19 septembrie a.c., ora 23:55, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Golești au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 37 de ani, din comuna Golești. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,79 mg/l, bărbatul fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea mostrelor biologice de sânge. Cel în cauză a refuzat însă să îi fie recoltate mostre biologice de sânge iar polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. (IPJ Vrancea)