Doliu în armată. A murit un fost comandant al Brigăzii 282 ”Unirea Principatelor” Focșani

0
446
Am aflat cu tristețe vestea trecerii la cele veșnice a generalului în rezervă Dan Ghica-Radu. Fie ca Bunul Dumnezeu să dea putere familiei greu încercate! Generalul Dan Ghica-Radu rămâne în memoria mea ca un foarte bun comandant și camarad de nădejde.
Absolvent al Liceului militar „Dimitrie Cantemir” și al Școlii Militare de Ofiţeri de Infanterie „Nicolae Bălcescu”, generalul Dan Ghica-Radu a parcurs toate treptele ierarhiei militare de la comandant de pluton, companie, batalion, brigadă, la șef al Statului Major al Forțelor Terestre și locțiitor al șefului Statului Major General. A absolvit Facultatea de Arme Întrunite şi Tancuri din Academia Militară, Colegiul Superior de Stat Major, Colegiul Naţional de Apărare şi Colegiul de Apărare NATO (Roma). Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în pace! (MApN)
Generalul Dan Ghica Radu a fost la comanda Brigăzii 282 ”Unirea Principatelor” Focșani în perioada 2003-2004. După unitatea militară focșăneană, generalul Dan Ghica Radu a ocupat funcții importante în structurile armatei României. De asemenea, a ajuns până la gradul de general locotenent.