Doi consilieri județeni, excluși din USR Vrancea

0
674

USR Vrancea va rămâne fără doi dintre cei cinci consilieri județeni. Conducerea organizației județene a propus, la sfârșitul lunii februarie, excluderea consilierilor județeni Mihăiță Lepădatu și Vasile Alexe. Conform statutului partidului, decizia trebuie validată de Biroul Național al USR, ceea ce s-a întâmplat în cursul zilei de astăzi.

Decizia de excludere a celor doi vine după votul din Consiliul Județean Vrancea privind proiectul de plafonare a salariilor din administrația publică județeană. Mihăiță Lepădatu și Vasile Alexe s-au abținut de la vot (împreună cu aleșii PSD), deși în ședința conducerii USR Vrancea se stabilise să se voteze pentru la acest proiect de hotărâre.Ceilalți trei consilieri județeni USR au votat cum s-a stabilit la partid (alături de PNL și ALDE). Acest vot a constituit motivul oficial al excluderii din USR. Mihăiță Lepădatu (unul dintre fondatorii organizației USR în Vrancea) și Vasile Alexe nu se numărau printre apropiații conducerii USR Vrancea, astfel că votul lor din CJ a fost un pretext foarte bun pentru excludere. Și, cum Liviu Mălureanu (președintele USR Vrancea) este sută la sută în echipa Barna&co, atunci decizia de la Vrancea a fost aprobată fără rezerve de conducerea națională a USR.

Cei doi consilieri excluși din USR vor contesta, cel mai probabil, această decizie. Însă, mai devreme sau mai târziu, ei nu vor avea câștig de cauză și își vor pierde și mandatele de consilier județean. În locul lor vor intra în CJ Vrancea doi supleanți, membri PNL, de pe lista de candidați cu care Alianța PNL-USR-PLUS Vrancea s-a prezentat la alegerile locale din 2020.