Dispută putere-opoziție și la Vidra, din cauza achiziționării unui teren

0
79

În ședința ordinară a Consiliului Local Vidra din această săptămână s-a votat un proiect de hotărâre privind achiziționarea unei suprafețe de circa 8 hectare, teren pe care se vor ridica mai multe construcții de interes local. Prețul stabilit a fost de 5,30 euro/mp. Proiectul a primit doar voturile celor 10 consilieri PSD (majoritatea de două treimi), cei 5 consilieri PNL votând împotrivă. ”S-a aprobat cumpărarea suprafeței de teren de 80.207 mp cu o valoare de 5,30 euro metrul pătrat, însemnând un total de 425.097 euro, fapt pentru care Primăria Vidra va contracta un credit în urma căruia va fi plătită suma de aproximativ 800.000 euro. Acești bani sunt proveniți din taxele și impozitele cetățenilor comunei Vidra. Având loc discuții și dezbateri pe acest punct, grupul PNL a scos în evidență faptul că nu este o necesitate achiziționarea acestui teren. Le-am transmis pesediștilor că e nevoie de credite pentru îmbunătățirea traiului cetățenilor comunei și investirea în aducțiuni de apă, infrastructură etc., nu pentru cumpărarea de terenuri”, a declarat președintele PNL Vidra, Daniel Moroșanu. Mai mult, liberalii susțin că au depus o plângere penală pe numele aleși locali și funcționari din Primăria Vidra, legată de modul în care s-a negociat achiziționarea terenului respectiv. ”Acesta (n.r. Daniel Moroșanu) i-a adus la cunoștință primarului, secretarului și întregului consiliu local că a depus o plângere penală împotriva numiților Micu Nică, viceprimar al comunei, Pogan Florinel, consilier local PSD, Bogiu Ionel, inspector compartimentul financiar contabil, Titere Ion, inspector compartimentul financiar contabil, pentru comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, conflict de interese, instigare la abuz în serviciu, instigare la fals material în înscrisuri oficiale. Plângerea este ca urmare a faptului că atunci când s-a negociat prețul privind achiziția terenului, cei menționați mai sus nu au reprezentat cu adevărat interesele comunității și au comis faptele mai sus menționate încheind procesele verbale ale comisiei de negociere printr-un fals.”, se spune într-un comunicat de presă al PNL Vrancea.

De cealaltă parte, primarul comunei Vidra, Silviu Pintilie (PSD), susține că se lucrează de mult timp la proiectul de achiziționare a unei suprafețe compacte de teren pentru a se putea realiza mai multe obiective de interes local. Negocierile au durat mult timp, s-au făcut mai multe evaluări iar prețul rezultat, de 5,30 euro/mp, este mai mic decât evaluările experților, de 7-8 euro/mp. ”Terenul este necesar pentru construcțiile pe care vrem să le realizăm în comună. Pe acest teren vom ridica blocuri cu apartamente pentru specialiști – cadre didactice, cadre medicale etc – vom amenaja un sediu pentru Stația de Pompieri, vom face un ștrand, un teren de sport multifuncțional, loc de joacă pentru copii, parc de agrement, cămin de bătrâni. Este o suprafață de teren compactă, cu acces la drum, la energie electrică, la apă și canalizare. Au fost nu mai puțin de 5 evaluări diferite care au dus la un preț de 7-8 euro pe metrul pătrat iar noi ne-am înțeles cu proprietarul la 5,30 euro. Vom contracta un credit pentru achitarea întregii sume, dar nu vă pot spune acum valoarea lui. Am discutat de principiu cu câteva bănci și vom mai vorbi, inclusiv la nivelul Ministerului Finanțelor Publice, pentru a găsi varianta cea mai avantajoasă. Pentru ridicarea construcțiilor pe care noi le avem în plan vom accesa și fonduri europene”, ne-a declarat primarul comunei Vidra, Silviu Pintilie.

Terenul pe care autoritățile din Vidra urmează să-l achiziționeze aparține familiei unui cunoscut om de afaceri – Ion Alexe.