Discuții la Guvern pe tema redeschiderii sălilor de jocuri de noroc. Ce reguli trebuie să respecte administratorii și pariorii

0
217
Premierul Ludovic Orban a avut astăzi, la Palatul Victoria, consultări cu reprezentanții industriei jocurilor de noroc, în contextul măsurilor pe care Guvernul va continua să le ia pentru limitarea efectelor în plan economic și social ale crizei coronavirus. Reprezentanții industriei de profil au solicitat menținerea, pe perioada stării de alertă, a măsurilor de sprijin pentru acest sector. ”Prim-ministrul a dat asigurări că Guvernul va analiza propunerile înaintate și a afirmat că redeschiderea activității jocurilor de noroc va fi posibilă în anumite condiții sanitare și în funcție de evoluția crizei epidemiologice.”, potrivit Guvernului.
La rândul lor, reprezentanții operatorilor din domeniul jocurilor de noroc așteaptă să redeschidă unitățile la 15 iunie, odată cu restaurantele. Și în aceste cazuri, pariorii vor fi nevoiți să respecte anumite reguli, cum ar fi purtarea măștii de protecție. De asemenea, pentru a împiedica răspândirea coronavirusului, între aparatele de păcănele vor fi puse separatoare. Totodată, pariorii nu vor mai putea juca la două sau trei aparate, ci vor rămâne la aparatul pe care l-au ales inițial, iar după fiecare parior este necesară dezinfectarea aparatului. „Între aparate va fi montat plexiglas. Este mobil și în funcție de unde joacă clienții la aparate se va extrage și se va monta la un alt aparat. Sunt clienți care joacă la două aparate sau la trei aparate. Iei plexicul, pune plexicul… Nu mai e frumusețea aia a jocului care era înainte de condițiile astea restrictive. Plus mască, plus tot timpul trebuie aparatele dezinfectate. De câte ori se ridică un client de la aparat, trebuie dezinfectat aparatul. Altul vrea să joace, trebuie să aștepte până se dezinfectează. Nu văd cum își va reveni, în condițiile astea restrictive, industria pe termen scurt sau mediu!”, a declarat Sorin Constantinescu, consilierul guvernamental în domeniul jocurilor de noroc.