DETECTORUL DE MINCIUNI: Florin Iordache, prins cu minciuna de ziariștii de la PressHub/Detectorul de Minciuni

0
110

Florin Iordache: „Motivul pentru care trebuie dezincriminată neglijența în serviciu: sunt alte infracțiuni unde poate fi încadrată fapta și nu e necesară această infracțiune (…) în abuzul în serviciu spre exemplu”

MINCIUNĂ: Abuzul în serviciu prevăzut la Art. 297 din Codul Penal nu conține prevederi privitoare la neglijența în serviciu

Context

Fostul ministru al Justiției, actualul vicepreședinte al Camerei Deputaților, Florin Iordache, a încercat să justifice tentativa Puterii PSD-ALDE-UDMR de a dezincrimina infracțiunea de neglijență în serviciu. Dacă ar fi concretizată această tentativă, un mare număr de membri ai acestor formațiuni politice ar scăpa de anchete penale. Este vorba mai ales de membri care dețin diverse funcții în administrația publică locală și centrală.

Sursa: http://bit.ly/2IStLSg

Verificare

Am pornit de la declarațiile lui Florin Iordache și le-am verificat direct pe textul Codul Penal. Cele două articole din Codul Penal care se referă la aceste infracțiuni prezintă diferențe semnificative, evidente chiar și pentru nespecialiști.

Mai multe despre analiza de fact-checking, AICI