Deși nu l-am acuzat că ar fi furat ceva, primarul Misăilă ne amenință cu instanța

0

Săptămâna trecută, Vrancea24.ro a publicat un material despre o tranzacție realizată de Primăria Focșani cu societatea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Vrancea – SC Servexpocam SRL. Primăria a cumpărat de la această firmă un imobil, conform documentelor atașate proiectului de hotărâre de Consiliu Local, cu suma de peste 1 milion de lei, în timp ce imobilul respectiv fusese abia cumpărat de firmă, de la CCIA Vrancea, cu o sumă mult mai mică – sub 90.000 de lei. Acestea sunt datele, conform documentelor prezentate oficial, la data ședinței extraordinare a Consiliului Local Focșani din luna octombrie. Primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă, s-a arătat foarte deranjat de acest material și a trimis un drept la replică.

”Primăria Municipiului Focșani a cumpărat de la SC Servexpocam SRL o clădire P+E cu amprenta la sol de 362 mp și un teren în suprafață de 1629 mp, acesta fiind compus din 352 mp cale de acces și restul în suprafață de 1277 mp cu destinația de curți construcții. Și aici trebuie făcută precizarea că, înainte de a se face aceste acte de vânzare-cumpărare, calea de acces era în proprietatea Camerei de Comerț Vrancea. Totodată trebuie menționat și faptul că SC Servexpocam SRL este societatea Camerei de Comerț. În consecință, pentru ca Primaria să incheie un singur act de vânzare-cumpărare, Camera de Comerț a vândut această suprafață către SC Servexpocam SRL, făcându-se și alipire la terenul deja existent, aceste lucruri fiind de altfel precizate în chiar actul de vânzare-cumpărare cu municipalitatea. Adică scrie negru pe alb că SC Servexpocam SRL deține clădirea și terenul în baza a două acte de vânzare-cumpărare, unul din 2003 și unul din 2017, menționându-se inclusiv actul de alipire.

Mai mult decât atât, pentru clădire și teren s-a făcut și un raport de evaluare de către un evaluator autorizat independent, exact așa cum prevede legea, prețul fiind aprobat în Consiliul Local Focșani cu un vot de 2/3. Dar chiar și în aceste condiții, prin Hotărâre de Consiliu Local s-a dispus constituirea unei comisii de negociere, formată din domnii consilieri locali Bojoaică, Nedelcu și Bîrsan, care în urma discuțiilor cu proprietarul a obținut o reducere a prețului de aproximativ 35 mii euro. Niciodată și nicăieri, indiferent că e vorba de Focșani sau orice altă localitate din România, un imobil cu teren de 1629 mp și o clădire cu subsol, parter și etaj, cu 362 mp amprenta la sol nu se poate vinde cu 20 mii euro! Practic este vorba de un imobil care inițial a avut destinația de bloc de locuințe. Cum să vinzi un bloc cu 20 mii de euro, când un singur apartament se vinde cu cel putin 30 mii de euro?! Este pur și simplu imposibil!”(drept la replică din partea primarului municipiului Focșani, Cristi Misăilă)

Pe lângă acest răspuns, primarul mai face o serie de comentarii, cel puțin nepotrivite, despre presă și jurnaliști. Poate luat de val, poate din lipsă de experiență, poate la influența cuiva … Mai mult, Cristi Misăilă amenință cu acționarea în judecată a jurnaliștilor care au scris și a organelor de presă respectivă. Este alegerea lui. Noi nu am acuzat pe nimeni în cadrul articolului – nici pe primarul Cristi Misăilă, în consecință – de furt sau altă afacere necurată, doar am prezentat o tranzacție pe bani publici. Dacă primarul se simte, cumva, cu musca pe căciulă …