Depozitele și transporturile de lemne din 4 comune, verificate de polițiști

0
1252

În perioada 8-11 iunie a.c., polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică și specialiști din domeniul silvic au acționat în județul Vrancea, în zona comunelor Dumitrești, Tâmboești, Gugești și Homocea. Acțiunea desfășurată a avut scopul prevenirii și combaterii activităților ilicite săvârșite în domeniul silvic referitoare la tăierea, transportul și comercializarea materialelor lemnoase.

În cadrul acțiunii au fost verificate 17 mijloace de transport și au fost legitimate 25 de persoane. Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 9 sancțiuni contravenționale, valoarea acestora fiind de 24.000 de lei, în conformitate cu Legea nr. 171/2010. A fost dispusă măsura complementară de confiscare a 106 mc. material lemnos, cu o valoare de peste 32.000 lei.

Exemple:

În urma unui control efectuat la un depozit de material lemnos din comuna Gugești, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice au constatat faptul că operatorul economic a expediat în cursul lunii iunie a.c. peste 42 mc material lemnos fără documente legale de proveniență. Pentru neregulile constatate, societatea comercială a fost sancționată cu amendă în cuantum de 10.000 lei, fiind dispusă măsura complementară a confiscării valorice a cantității de material lemnos, în cuantum de 4.100 lei.

În urma unui control efectuat la un depozit de material lemnos din comuna Homocea, în urma comparării stocului scriptic prevăzut de aplicația SUMAL 2.0 cu stocul faptic identificat în incinta depozitului, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice au constatat existența unei diferențe de 30 mc cherestea. Pentru neregulile constatate, societatea comercială a fost sancționată cu amendă în cuantum de 5.000 lei, fiind dispusă măsura complementară a confiscării valorice a cantității de cherestea, în cuantum de aproximativ 19.000 lei. Acțiunile de combatere a delictelor silvice vor continua pe raza întregului județ. (IPJ Vrancea)