Dan Dumitru, președinte AJF Vrancea, despre noua schimbare a antrenorului echipei CSM Focșani 2007: ”nu antrenorii sunt cauza rezultatelor sub așteptări din acest început de sezon”

0
813

Numirea unui nou antrenor, din ”afară”, la echipa fanion a județului, nu este văzută cu ochi buni de oamenii de fotbal din Vrancea. Situația la care a ajuns, acum, CSM Focșani 2007 este rezultatul unor decizii luate, în primul rând, de primarul Cristi Misăilă și consilierul său pe probleme de sport (Victor Istrate). Din candidată la promovarea în liga secundă, echipa focșăneană se găsește, după doar 7 etape, la 7 puncte distanță de liderul seriei, Aerostar Bacău. Vasile Burgă a fost determinat să plece de la cârma formației în vară, a fost numit antrenor Marius Bratu, au fost aduși mulți jucători din afara județului, s-au dat tot mai mulți bani de la bugetul municipiului, dar rezultatele nu au apărut. Contactat telefonic, președintele Asociației Județene de Fotbal Vrancea, Dan Dumitru, ne-a declarat. ”Antrenorii nu depind totdeauna de propria lor valoare. Dacă tot suntem la ora analizelor, recomand celor implicați în fenomen, iubitorilor de fotbal, să se documenteze mai bine. Cu măsuri bune, putem să mai corectăm pe cât se poate multiplele derapaje și nedreptăți care se mai fac cu privire la unii antrenori, așa cu a fost în cazul Burgă&Toma, cuplu care, datorită celor trei ani de continuitate, ar fi putut face mai mult cu echipa pe care singuri o construiseră și cu un buget relativ redus. Dacă mă întrebați pe mine, cred că, în acest moment, se cheltuiesc banii degeaba cu aducerea unor antrenori cu “nume”, mai ales că nu antrenorii sunt cauza rezultatelor sub așteptări din acest început de sezon. Din punctul meu de vedere, s-a plecat prost încă de la început. Conducerea clubului (mai ales consilierul primarului) a făcut încă din start greșeli colosale, pe care nu le va putea repara niciun antrenor până la prima perioada de transfer. Dacă tot se aduce un antrenor nou, era bine să vină unul care cunoaște bine Moldova, asta dacă se vor rezolva celelalte probleme care sunt la echipă, iar principalii artizani ai acestei situații ar avea bunul simț să nu se mai apropie de stadion. În ultima vreme s-au făcut transferuri fără cap la CSM Focșani 2007. În primul rând, transferurile de jucători trebuiau făcute din seria noastră, pentru a destabiliza echipele cu care te bați în campionat. Acest Istrate a ostilizat, în primul rând, pe toată lumea care are legătura cu fotbalul, a încercat să influențeze inclusiv alegerile la AJF și, dacă a văzut că nu a reușit, a contestat prin intermediul clubului CSM Focșani 2007 alegerile. Și în acest moment suntem în proces cu ei, iar din această cauză noi (n.r. AJF) suntem departe de echipă. Consider că și acest litigiu dăunează echipei focșănene. M-au îndepărtat de echipă, deși sunt cunoscut în rândul oficialilor din fotbalul românesc și poate că prezența mea în preajma echipei ar fi fost benefică”, ne-a declarat președintele AJF Vrancea.

Dan Dumitru a fost conducătorul clubului CSM Focșani care a reușit ultima promovare în Liga a II-a, în anul 2007. Atunci s-a reușit această performanță cu mai puțini bani (și mai puțini din fonduri publice), cu jucători autohtoni și cu un antrenor de-al ”casei” – fostul fotbalist focșănean Marian Brutaru. De ce nu s-ar fi încercat și acum cu Marian Brutaru, de exemplu? De ce va stabili noul antrenor, Alin Chița, cine va fi antrenor secund, din moment ce nu cunoaște nimic despre echipă și jucători?