Dacă nu demolează blocul G2, Misăilă vrea să mute în el profesori şi medici

0
?????????????

Primarul Cristi Misăilă spune că blocul G2, din Cartierul Bahne, nu va mai fi locuit de asistaţii social. Acesta a declarat în cadrul unei emisiuni la Atlas TV că, în momentul de faţă, în acel imobil mai stau cinci familii, dar şi acestea vor fi nevoite să plece. Primăria a demarat deja o expertiză pentru acest bloc, iar una dintre soluţii este şi demolarea lui.

„Pentru blocul G2 am contractat deja o expertiză tehnică, expertiză care ne va spune cum va trebui să reabilităm acest bloc sau dacă nu vom putea să-l reabilităm, în cel mai nefericit caz, va trebui să-l demolăm şi ulterior să construim un alt bloc. În spatele blocului G2 mai există un bloc al unei cooperaţii care de mulţi ani este nelocuit şi baricadat complet. Am luat legătura cu preşedintele acestei cooperaţii şi vom demara procedura de evaluare a acelui bloc, pentru că terenul pe care este construit blocul este al primăriei şi poate găsim o formulă să preluăm şi acel bloc, astfel încât să facem un proiect comun de reabilitare a celor două clădiri, G2 și clădirea cooperației. Dorinţa mea ar fi ca aceste blocuri de locuinţe să fie cu o destinaţie foarte clară pentru specialişti, adică profesori, medici”, a spus primarul Misăilă.

Edilul a mai spus că în Blocul G2 va exista o altă recompartimentare a locuinţelor, având în vedere că în prezent o cameră are doar 8 mp.