Curtea de Apel Galați o ”scoate” pe Irina Panaite din Consiliul Local Focșani

0
????????????????????????????????????

Curtea de Apel Galați a admis recursul Instituției Prefectului Județul Vrancea la decizia magistraților vrânceni în dosarul constatării încetării mandatului consilierului ex-PNL Irina Anca Panaite-Maria. Deși în Vrancea Irina Panaite a avut câștig de cauză, magistrații Curții de Apel Galați au stabilit că actul administrativ al Prefecturii Vrancea respectă prevederile legale în vigoare. Această decizie definitivă a magistraților ar urma să fie pusă în aplicare în Consiliul Local Focșani iar Irina Panaite își va pierde mandatul de consilier. În locul acesteia va veni supleantul de pe lista de candidați PNL pentru Consiliul Local Focșani de la alegerile locale din 2016, Corneliu Gheoca.

”Complet: Complet 1 R- CAF
Tip soluție: Dispune rejudecarea
Solutia pe scurt: nr. /Admite recursul. Casează sentința recurată și în rejudecare: Respinge acţiunea ca nefondată. Definitivă.
Document: Hotărâre  3277/2017  07.12.2017” (sursa: Curtea de Apel Galați)

Irina Anca Panaite-Maria a fost exclusă din PNL în urmă cu câteva luni, după ce a votat câteva proiecte de hotărâre ale primarului Cristi Misăilă în ședința Consiliului Local Focșani în luna iulie, deși colegii săi de partid votaseră împotrivă. De la acea ședință, Irina Anca Panaite-Maria și-a schimbat locul în Consiliul Local, mutându-se în grupul de consilieri PSD, și a votat toate proiectele de hotărâre alături de consilierii coaliției majoritare. La scurt timp după ce a votat cu PSD, Irina Panaite și-a găsit loc de muncă la nou-înființata societate a primăriei – Parking SA.