CUP Salubritate spune că nu a închiriat utilaje de deszăpezire. SEAP o contrazice

0

Reprezentanții CUP Salubritate SA, societatea care se ocupă în această iarnă, dacă va fi cazul, de deszăpezirea drumurilor din municipiul Focșani, ne-a remis un drept la replică la articolul “CUP Salubritate a închiriat și alte utilaje pentru deszăpezire”, publicat de noi pe data de 3 ianuarie. În  articolul respectiv, documentat pe baza informaților obținute de pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), am arătat că societatea a închiriat, prin contract de atribuire directă, pentru prețul total de 126.000 de lei, mai multe utilaje de la o firmă din Focșani, exact pentru serviciile de deszăpezire. Punctul de vedere al CUP Salubritate este însă altul și îl publicăm mai jos.

„CUP SALUBRITATE SA dezminte informaţia publicată de Vrancea 24, conform căreia societatea ar fi închiriat utilaje de la firma Sanmarc Impex SRL pentru a realiza deszăpezirea în municipiul Focșani, PE SUMELE SPECIFICATE ÎN ARTICOL.
Precizăm că societatea noastră are un contract de colaborare pentru închirierea de utilaje, încheiat în temeiul legii 98/2016 privind achizițiile publice, cu firma Sanmarc Impex SRL, CONTRACT CARE SE VA DERULA NUMAI ÎN CAZUL DECLANȘĂRII STĂRII DE URGENȚĂ ÎN MUNICIPIUL FOCȘANI, ÎN CEEA CE PRIVEȘTE ”CODUL ROȘU” INSTITUIT CA URMARE A CĂDERII MASIVE DE ZĂPADĂ. Prețul plătit de societatea noastră în schimbul folosinței utilajelor, va fi pe ORA DE FUNCȚIONARE, RESPECTIV DE ÎNCHIRIERE a respectivului utilaj la un tarif prestabilit, NUMAI ÎN CAZUL INSTITUIRII UNUI ASTFEL DE COD DE URGENȚĂ. Menționăm că societatea noastră poate face față în condiții normale de precipitații (căderi de zăpadă), cu utilajele pe care le avem în dotare”, se arată în dreptul la replică semnat de purtătorul de cuvânt al CUP Salubritate, Emil Paul Manole.

Pentru corecta informare, publicăm și noi contractele de pe SEAP încheiate între CUP Salubritate și firma în cauză (dați click pe foto).

Precizăm că pentru starea de urgență CUP Salubritate este în procedură de finalizare a licitației privind  „Restabilirea condiţiilor minime de circulaţie pe reţeaua de drumuri locale din Municipiul Focşani, afectate de situaţiile de urgenţă datorate condiţiilor meteorologice deosebite”. Este vorba de un acord cadru cu o durată de patru ani, suma pusă la bătaie de municipalitate fiind de opt milioane de lei. La licitație s-au înscris doar firmele de casă Sotirex şi Roman Impex, conduse de fostul deputat PSD Victor Roman şi de partenera acestuia, Angela Munteanu.

Citiți și:

CUP Salubritate a închiriat și alte utilaje pentru deszăpezire