Cum să faci economie la buget? Primăria Ciorăști a cumpărat stație de asfalt pentru drumurile din comună

0
22

Primăria Ciorăști, condusă de edilul PNL Nicolae Braicău, a achiziționat recent o stație de asfalt pentru proiecte de asfaltare pe care le are în lucru. Recent, s-a început montarea echipamentelor, iar în viitorul apropiat stația va deveni funcțională. La Ciorăști toate lucrările sunt realizate de autoritățile locale prin intermediul firmei proprii, SC Prestări Servicii Ciorăști SRL. Astfel, administrația liberală a vrut să demonstreze că se pot economisi bani de la buget atunci când vrei să faci investiții, costurile fiind mult mai mici.

Societatea Primăriei a reabilitat Căminul Cultural din centrul comunei, a construit piața agroalimentară, baza sportivă și a asfaltat multe din drumurile comunei cu fonduri din bugetul propriu și printr-un proiect finanțat de Ministerul Dezvoltării, încheiat anul trecut. La această dată, Primăria Ciorăști are un lucru un nou proiect de asfaltare, pentru care a obținut fonduri europene prin Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR). În proiect au fost prinse drumuri cu o lungime de 6,5 kilometri.

Primarul Nicolae Braicău a precizat că firma Primăriei lucrează acum la terminarea unui alt proiect important pentru comună: ”Vrem să reabilităm dispensarul din Ciorăști, în valoare de peste 1,3 milioane lei, din care 1 milion de lei de la Ministerul Dezvoltării, iar restul din bugetul local. Investiția este într-un stadiu avansat de realizare și va fi terminată în prima parte a acestui an”, a declarat Braicău.

Material comandat de PNL. Executat de Media Vemo SRL. Cod mandatar financiar: 4119007.