miercuri, iunie 19, 2024
AcasăComuna meaPUFESTICum s-a derulat intervenția ISU Vrancea la accidentul de azi noapte

Cum s-a derulat intervenția ISU Vrancea la accidentul de azi noapte

În noaptea zilei de marți spre miercuri, începând cu ora 00:00, la nivelul judeţului Vrancea a fost declanșat Planul roșu de intervenție, care presupune suplimentarea resurselor la fața locului în vederea optimizării misiunii de răspuns, după ce un apel primit la numărul unic de urgență 112 anunţa că un autocar în care se aflau 44 de pasageri, care circula pe sensul de mers înspre Adjud, a ieșit în afara părții carosabile, pe DN2-E85, în localitatea Pufești. Autocarul avea ca destinație Republica Moldova. În urma evenimentului, din cei 44 de pasageri, 2 persoane au fost rănite, iar 6 au suferit atac de panică.
Pentru gestionarea situației de urgență, la faţa locului au fost mobilizate de urgenţă şi au acţionat gradual: 1 autospecială de descarcerare, 1 autospecială de transport personal şi victime multiple, 4 ambulanţe SMURD, 1 autospecială de stingere cu apă şi spumă, 1 microbuz transport persoane și 1 autospecială de primă intervenţie şi comandă din cadrul ISU Vrancea, precum și 3 ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Județean Vrancea. De asemenea, au acționat în cooperare, forțe și mijloace ale structurilor suport, respectiv echipaje din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Pufești.
Cele 2 persoane rănite au fost transportate la U.P.U. Focșani cu 1 ambulanță SMURD și 1 ambulanță SAJ. Celelalte 6 persoane au fost asistate la fața locului de echipajele medicale și prim ajutor. La ora 00.30 se dezactivează Planul roșu de intervenție. Ceilalți pasageri au refuzat serviciile de cazare oferite de autoritățile vrâncene, fiind preluați ulterior de un autocar al firmei de transport pentru continuarea traseului.
Un echipaj ISU Vrancea a asigurat zona, până în jurul orei 06:00, când șoferul și bagajele au fost preluate de reprezentații firmei de transport. (sursa: ISU Vrancea)

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă. (foto: ISU/SAJ/IPJ Vrancea)


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu