Cum este posibil ca în județul cu cele mai mici pensii, mama pensionară a baronului PSD Oprișan să acumuleze averi de sute de mii de euro?

0
195

Cu toții am aflat, în aceste zile, că președintele Consiliului Județean Vrancea, baronul PSD Marian Oprișan, și-a mărit parcul auto al familiei, după ce vrâncenii l-au surprins în trafic la volanul unui bolid de peste 100.000 euro. Mai mult, într-o intervenție televizată, baronul a lăsat pe toată lumea cu gura căscată când a spus că mașina de lux i-ar fi fost făcută cadou de mama sa, pensionară la Confecția, care ar fi strâns ban pe ban, pensie după pensie, pentru a-i alimenta pasiunea pentru motoare fiului iubit.

Declarația lui Oprișan cred că frizează absurdul și, în fapt, umilește orice pensionar din județul Vrancea, nu doar pe cei care pe vremea comunismului au lucrat la Confecția, și care, din ceea ce primesc de la statul român lună de lună abia își pot achita întreținerea, medicamentele și mai pot cumpăra cadouri simple nepoților sau să mai ofere câteva sute de lei, în cel mai fericit caz, ca ajutor financiar pentru copii. În niciun caz nu am auzit de alt pensionar modest care să cumpere mașini de lux! Într-un județ în care pensia medie încasată de vrânceni este la limita de jos, în decembrie 2018 aceasta fiind de doar 974 lei, a spune fără nicio jenă că mama pensionară ți-a construit conacul de la km 25 și își poate permite să îți cumpere o mașină nouă, de sute de mii de euro, este o bătaie de joc la adresa fiecărui vrâncean care muncește cinstit!

Pentru a lămuri situația parvenitului baron PSD, solicit instituțiilor abilitate să cerceteze cu atenție averea, proprietățile și veniturile pe care președintele Consiliului Județean Vrancea, și familia lui, le deține. De asemenea, îi cer lui Oprișan să dea dovadă de respect față de vrâncenii pe care clamează că îi iubește și pe care i-ar pune pe primul loc, să își facă publice, la vedere și transparente, declarația de avere și cea de interese. Menționez că, în prezent, aceste documente sunt anonimizate, adică un simplu vrâncean ”iubit” de către Oprișan, care accesează site-ul cjvrancea.ro, nu poate vedea cât câștigă șeful CJ Vrancea și ce conturi are.

Nu îi cer nimic mai mult decât să respecte legea, să renunțe la înflorituri și baliverne pe care nu le mai crede nimeni și să încerce, măcar acum, la vârsta la care a ajuns, să se poarte ca un social democrat ce este și să renunțe la opulență, sfidare, extravaganțe și să trăiască decent, așa cum vrâncenii o fac!

 Deputat Ion Ștefan