Cum a fost salvată o minoră din mâinile traficanților cu câteva zile înainte să fie scoasă din țară

0
697

„Ne-au spus după ce s-a terminat filajul că proxeneții voiau să o scoată din țară. Așteptau să facă 18 ani și plecau cu ea. Când a plecat de la școală au înfipt doi inși mâna în ea și au băgat-o într-o mașină. A reușit să scape la prima intersecție, s-a aruncat în stradă. Agenții care erau pe teren au făcut imediat scut în jurul ei.” Așa își începe istorisirea un tată a cărui fiică a fost pe cale să fie scoasă din țară de către un grup de proxeneți din Câmpulung Muscel. Adolescenta, în vârstă de 14 ani, inocentă și fără prea multă experiență, a devenit destul de repede victima perfectă a unui grup infracțional bine organizat.

Totul a început în vara anului 2014 când, după ce un vecin i-a arătat că poze în ipostaze indecente ale fiicei acestuia sunt distribuite pe internet, se arată în articolul publicat de Argeșul online. „Când am întrebat-o ce e cu pozele nu a vrut să-mi spună nimic. Am întrebat niște cunoștințe și mi-au zis că au mai văzut-o pe fată cu unii și alții, dar le-a fost teamă să vină să-mi spună. A trebuit să-mi anunț imediat superiorii și am depus o plângere la Poliția Municipiului Pitești și o declarație la Parchetul Militar București. Nu m-am dus la Câmpulung, știu ce se întâmplă acolo”, a spus Nicolae Popescu, tatăl fetei. Nicolae Popescu a evitat poliția locală și a făcut plângere direct la Pitești. In plus, influența personală îl ajută să  se ajungă la o anchetă rapidă și eficientă. După cum ne-a relatat Nicolae Popescu „cei de la Pitești s-au mișcat foarte repede, au înțeles gravitatea situației. I-au ascultat telefonul mobil, o urmăreau prin GPS. A fost o perioadă grea pentru noi. Era urmărită și pe teren non-stop de agenți sub acoperire”.

Avocatul Marius Irinel Pisicaru ne-a spus că părinții ai căror copii trec prin anchete penale sunt la început destul de rezervați, se tem să deschidă o astfel de luptă, dar că în cele din urmă înțeleg că dreptatea este foarte importantă pentru evoluția copilului. Ezitările părinților vin din rușine și din temerile pe care le au față de propria imagine, fiindcă în astfel de cazuri e vorba despre victime ale abuzului sexual și ale traficului de persoane, după cum spune avocatul Pisicaru. „În toate cazurile de acest gen pe care le-am avut am încercat cât mai mult ca împreună cu părinții să protejăm copilul. În primul rând, l-am sfătuit pe părinte să depună toate plângerile necesare pentru începerea demersurilor și să încerce să-i creeze cu minorul o legătură de prietenie pentru avea încredere că cei din jur vor să-l ajute. Există șansa ca pe viitor minorul să creadă că a fost neîndreptățit, să se simte permanent o victimă, așa că mereu i-am sfătuit pe părinți că e bine să lupte pentru copilul lor”. Punerea sub ascultare a telefoanelor în cazul minorei de la Câmpulung a scos la iveală o întreagă rețea de proxenetism, camuflată de ochii oamenilor, cu o activitate subterană și mizeră.

Pe larg despre acest subiect puteți citi într-un material publicat de PressHUB.


Surprize La Domicliu Focsani
Comandă o Surpiză la Domicliu ! Livrăm în toată Vrancea, la Data și Ora Stabilită de Tine!


Administrare și Mentenanță Site-uri de Prezentare și Magazin Online></a>

<!-- /96038750/Vrancea24/Billboard -->
<div id='div-gpt-ad-1674821856114-0' style='min-width: 300px; min-height: 90px;'>
 <script>
  googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1674821856114-0'); });
 </script>
</div></div>    </div>

    <footer>
      <!-- post pagination -->      <!-- review -->
      <div class=
Articolul precedentCrina revine cu păpușile vorbitoare în Vrancea
Articolul următorSculptorița focșăneană Florica Hociung, omagiată la Muzeul Vrancei, datorită unui colecționar