Cu România în suflet, prin Europa

0
162

Europarlamentarii români ai PNL au avut, de-a lungul timpului, mai multe inițiative prin care să promoveze România, orașele țării, destinațiile turistice românești, dar și tradițiile și obiceiurile noastre. De asemenea, eurodeputații liberali au încercat să deschidă orizontul cunoașterii Europei de către tineri, prin proiecte special destinate lor. Proiecte speciale au fost organizate, de liberalii români trimiși în Parlamentul European, și pentru tinerii fermieri români ori pentru studenți. Alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc pe 26 mai 2019.

 Siegfried Mureșan: călătorii cu trenul prin Europa pentru tineri

Astfel, potrivit unui material MEDIAFAX, un proiect important susţinut de europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan vizează programul „DiscoverEU”, care prevede bilete gratuite de tren pentru tinerii de 18 ani care vor să viziteze ţări din Europa. Potrivit lui Siegfried Mureşan, „în urma finanţării de 12 milioane de euro, inclusă în premieră de Mureşan în Bugetul UE 2018, peste 1000 de tineri români şi 30.000 de tineri europeni au călătorit sau vor călători gratuit cu trenul prin Europa până la 30 de zile în perioada 2018 – 2019”.

 Daniel Buda: apicultorii români au ”îndulcit” Europa

 Şi europarlamentarul PNL Daniel Buda a promovat imaginea României la nivel european, printr-o expoziţie cu peste 100 de tablouri care surprind frumuseţile mai multor oraşe din România. „În calitate de europarlamentar am fost preocupat constant de diseminarea valorilor, frumuseţilor şi oportunităţilor oferite de România, o ţară nou intrată în UE şi poate puţin cunoscută de colegii europarlamentari! În acest context, am organizat o expoziţie cu peste 100 de tablouri care surprind frumuseţile Clujului, ale Transilvaniei şi ale României. În acelaşi timp, bucătăria românească şi muzica autentic românească au fost reprezentate cu succes”, a declarat Daniel Buda pentru MEDIAFAX. El a precizat că la nivelul Parlamentului European a fost organizat şi un congres al tinerilor fermieri. „Poveştile de succes ale fermierilor români au putut fi prezentate în cele patru congrese ale tinerilor fermieri organizate la Parlamentul European. Zeci de fermieri din România au avut posibilitatea să aibă un schimb util de informaţii cu alţi fermieri din UE, dar mai ales să îşi prezinte realizările fiind de altfel şi premiaţi în cadrul acestor evenimente. Sectorul apicol românesc a fost prezent cu produsele apicole la evenimentele organizate de PE , acolo unde “bunătăţile “ româneşti pe baza de miere, polen şi nu numai au fost apreciate la adevărata lor valoare”, a mai spus Buda.

 Cristian Bușoi: proiecte pentru studenții români

 Liberalul Cristian Buşoi a organizat în Parlamentul European dezbateri pentru studenţii şi absolvenţii Universităţii de Vest din Timişoara. „În octombrie 2015 şi 2018 am organizat în Parlamentului European seminarii de discuţii cu tema “ Meet UVT Alumni @Bruxelles”. Scopul acestor întâlniri a fost acela de a coagula absolvenţii UVT într-o comunitate puternică, de a creea şi face cunoscute diverse oportunităţi pentru membrii comunităţii, de a cunoaşte personalităţi din diaspora şi de a ne implica împreună în proiecte cu impact pozitiv în societate. Am avut alături de noi reprezentanţi din Parlamentul European, Comisia Europeană, Colegiul European de Securitate şi Apărare, Agenţia Executivă pentru Cercetare, Ministerul Cercetării şi Inovării şi multe alte instituţii şi companii din Belgia”, a declarat Cristian Buşoi, pentru MEDIAFAX. (PNL)