Creșele din Focșani, închise până pe 31 martie. 36 de focșăneni, izolați la domiciliu, spectacolele anulate, manifestările sportive fără spectatori

0
1668

Comitetul Local pentru Situații de Urgență a luat act de deciziile de aseară ale Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență și a adoptat măsuri suplimentare de protecție împotriva răspândirii coronavirusului. Printre cele mai importante decizii se numără cele care vizează creșele, manifestările culturale și sportive. ”De mâine și până pe 31 martie, creșele din municipiu vor fi închise. Tot în acest interval, Căminul pentru Persoane Vârstnice nu va mai permite beneficiarilor să părăsească incinta, iar vizitele vor fi restricționate, doar cele strict necesare fiind permise. Mai mult, vizitatorii vor trece printr-un filtru, vor răspunde la niște întrebări și vor purta echipament de protecție. S-a hotărât suspendarea participării tuturor spectatorilor la competițiile sportive, s-a hotărât și suspendarea spectacolelor și manifestărilor publice în municipiul Focșani”, a spus primarul Cristi Misăilă, într-o conferință de presă. Alte măsuri stabilite de CLSU Focșani se numără: restricționarea numărului de persoane ce pot staționa în holul de la intrarea în sediul Primăriei Focșani (maximum 20) și în holul de la Punctul de Lucru de la Vamă (maximum 10 persoane); dezinfectarea autobuzelor ce aparțin SC Transport Public Focșani; acțiuni de prevenire și informare în piețe, târguri, centre comerciale etc.

Datele oficiale ale DSP Vrancea indică un număr de 36 de focșăneni izolați la domiciliu, care se întorseseră din Italia. Este posibil ca 4 dintre aceștia să iasă din izolare chiar astăzi. Persoanele aflate acasă vor fi sunate de reprezentanții Primăriei Focșani pentru a se identifica eventualele nevoi ale fiecăreia. Ceilalți focșăneni care revin acasă din Italia sunt îndemnați să anunțe autoritățile imediat cum ajung în oraș. Un caz aparte îl reprezintă Galele Teatrale Focșănene, o manifestare culturală tradițională a municipiului Focșani. Pentru că manifestarea este programată în perioada 20-31 martie, se iau în calcul două variante: fie posibilitatea amânării reprezentațiilor, fie returnarea contravalorii biletelor deja achiziționate.