marți, iulie 23, 2024
AcasăAdministratieCopiii cu nevoi speciale, vizitați cu daruri de liceenii de la Colegiul...

Copiii cu nevoi speciale, vizitați cu daruri de liceenii de la Colegiul „Edmond Nicolau”

Un grup de 11 elevi voluntari de la Colegiul Tehnic ”Edmond Nicolau” din Focșani a donat marți legume, fructe și dulciuri copiilor de la Centrul de Educație incluzivă Elena Doamna. Acțiunea este prima de acest gen, pe anul școlar 2015-2016, în cadrul Strategiei Nationale a Acțiunii Comunitare a colegiului.

Campania socială ”Săptămâna legumelor și fructelor donate” reprezintă de fapt o acțiune de strângere de legume și fructe, elevii voluntari urmând să colecteze și să doneze aceste produse, în perioada 16-20 noiembrie 2015, persoanelor defavorizate, familiilor aflate în dificultate din comunități sau elevilor cu dizabilități din centrele speciale.
Cei 11 voluntari de la clasele a IX-a D, a X-a A și a XII-a B au fost însoțiți de prof. Elena Negoescu, prof. Cența Răvaș și Ionela Partene și au fost primiți de personalul Centrului ”Elena Doamna” Focșani cu căldură și bucurie.
”A fost o activitate pe care am facut-o cu plăcere și ne bucurăm că a avut un impact pozitiv asupra elevilor de la centru, dar și asupra voluntarilor. Elevii voluntari au promis că se vor implica mai des în acest tip de activități, mai ales ca au fost foarte impresionați de bucuria exprimată pe chipurile celor care au primit darurile” a declarat coordonator SNAC, de la Colegiul Tehnic ”Edmond Nicolau”, prof. Elena Negoescu.

elenaNegoescu

Elevii voluntari au fost ghidați de doamna prof. Petronela Bernovici prin incinta Centrului și au făcut cunoștință cu elevii bucuroși de oaspeți. Au participat la activitățile lor și s-au atașat unii de ceilalți.

”Am avut o primire călduroasă , mai ales din partea copiilor, care au fost foarte încântați să ne cunoască. Prima dată am fost la căsuța copiilor cei mici. S-au prezentat, iar Alina, o fetiță de 5 ani, imediat s-a atașat de noi . Când am plecat ne-a îmbrățisat pe noi, fetele , și a început să plângă la un moment dat, zicându-ne „mami” . A fost cel mai emoționant moment și ne este clar că acel copil simte lipsa unei mame”, povestește Roxana Palada, elevă în clasa a XII-a B.

index

”Au fost încântați de daruri. Sunt la fel ca noi ceilalți, la fel de pasionați, motivați, talentați. Sper ca aceste dizabilități ale lor să nu fie o piedică în viitorul lor. Ne-am gândit ca asta să nu fie ultima noastră vizită și vrem, de altfel, să participăm și să îi ajutăm la organizarea balului de la liceul lor”, continuă povestirea Roxana Palade.

„Pentru luna decembrie, voluntarii C.T.E.N vor pregăti numeroase surprize celor de la Centrul ”Elena Doamna”, iar colaborarea va continua pe tot parcursului anului. La Centrul de Educație inclusivă copii icu dizabilități așteaptă tot timpul vizitele voluntarilor, nu numai pentru a le oferi daruri, dar și pentru a petrece cu ei măcar câteva minute”, ne-a declarat consilierul educativ Alexandra Tătaru.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu