joi, iunie 13, 2024
AcasăAdjud“Copernic” a dotat cu laborator Colegiul Tehnic “Gheorghe Balş” din Adjud

“Copernic” a dotat cu laborator Colegiul Tehnic “Gheorghe Balş” din Adjud

Echipa Colegiului Tehnic “Gheorghe Balş” din Adjud, alcătuită din elevii Prisecaru Andreea, Prisecaru Emilia, Petrea Ştefan, Grădinaru Gabriel, Urdă Filip şi Şerbănucă Rareş, coordonaţi de profesoara lor de fizică, Popovici Ellen, a câștigat concursul naţional pe teme de astronomie“Nicolaus Copernic”. Performanța lor a fost răsplătită cu un laborator de informatică, care a intrat deja în posesia unității de învățământ.

12034380_1631177907131719_4302018866323777408_oLa concurs s-au înscris 146 de şcoli din 36 de județe, printre care 8 şcoli din judeţul Vrancea, iar în finală s-au calificat 114 dintre școli.

„Peste 1500 de elevi din întreaga țară și-au folosit cunoștiințele și creativitatea pentru a convinge juriul că sunt cei mai buni. Primele cinci echipe clasate au primit marele premiu, echipa Colegiului Tehnic “Gheorghe Balş” clasându-se pe locul al patrulea. Echipele participante au realizat o mini-expoziție pe teme de astronomie, interviuri, seminarii și dezbateri, promovând expoziția și evenimentele aferente atât în școală cât și în comunitate. Concursul a fost organizat de Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR), sponsorizat de System Plus, partener HP si Dell în România; colaboratori: Institutul Polonez din București, Institutul Astronomic al Academiei Române, Agentia Spațială Română (RoSA), ESERO România și Agenția Spațială Europeană (ESA); parteneri media: Hotnews, Știință și Tehnică, Radio România Cultural”, a precizat prof. Ellen Popovici, care a coordonat echipa de liceeni.


ARTICOLE SIMILARE
- Advertisment -
- Advertisment -

Cele mai citite

- Advertisment -

Cele mai citite

Abonare Vrancea24.ro OK Mai Tarziu